Tyksin Petri Virolainen johtajaksi Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle

0
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtaja Petri Virolainen on valittu Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi. Kuva: TS-arkisto/Jari Laurikko

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen on valittu Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi. Hyvinvointialueen valtuusto teki valinnan maanantaina virkavaalilla. Vaalissa annettiin 69 ääntä, joista Virolainen sai 40.

Virolainen toimii parhaillaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtajana. Hänen varsinainen virkansa on Tyksin sairaalajohtaja.

Sairaanhoitopiirit lakkautetaan vuodenvaihteessa, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät uusien hyvinvointialueiden vastuulle. Monet sairaanhoitopiirien johtajat ovat kiinnostuneet hyvinvointialueiden johtamisesta ja hakeneet useampaakin johtajan virkaa.

Petri Virolainen haki myös Varsinais-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi. Virkaan valittiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen.

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi valittiin jo huhtikuussa Marina Erhola. Virka tuli uudelleen hakuun, kun Erhola valittiin pari päivää myöhemmin Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajaksi.

Petri Virolainen on koulutukseltaan lääketieteen tohtori.