Uuden Tervaskannon aloitus viivästyy Somerolla – hankkeelle ei saatu rakennusurakoitsijaa

0
Tervaskannon palvelutalo suljetaan, kun Someron uusi palvelutalo valmistuu. Sen rakentamisen aloitus on viivästynyt vuosia. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron uuden palvelutalon toteutuminen on vastatuulessa. Hankkeelle ei löytynyt tarjouskilpailussa urakoitsijaa, ja sen aloitus vähintään viivästyy. Alun perin rakentamisen piti alkaa kesällä.

Someron kaupungin teknisen johtajan Marko Mäkisen mukaan muihin urakoihin jätettiin tarjoukset, mutta rakennusurakkaan ei.

– Urakkahinta oli sidottu indeksiin, mutta sekään ei tuonut tarjouksia.

Aikaa tarjousten jättämiselle oli kuusi viikkoa tämän viikon maanantaihin asti.

Mäkinen ei osaa vielä arvioida, miten hankkeen kanssa edetään. Hän on joka tapauksessa ollut yhteydessä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Araan ja pyytänyt lupaa aloittaa neuvottelumenettely. Siinä kaupunki kilpailutuksen sijaan neuvottelee sopimuksen ehdoista valitsemiensa urakoitsijoiden kanssa.

Uuden 60-paikkaisen Tervaskannon kustannusarvio on 9,45 miljoonaa euroa. Rakennusurakan osuus on 6,8 miljoonaa euroa.

Somero odottaa Aralta 40 prosentin avustusta. Se tarkoittaa, että uudessa palvelutalossa asumisen pitää mahtua Aran asettamiin rajoihin. Vuokrien pitää kattaa rakennus- ja ylläpitokustannukset.

Kun uusi palvelutalo valmistuu nykyisestä Tervaskannosta luovutaan. Yksi kerros talosta on jo suljettu sisäilmaongelmien takia.