Uuni Pizzeria avaa ravintolan Saloon: ”Uskomme, että konseptillemme on kaupungissa tilausta”

0
Uuni Pizzeria aukeaa syyskuussa Horninkadun ja Mariankadun kulmaan. Kiinteistössä on aikaisemmin toiminut VG Wok -ravintola. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon pitseriakatras saa syyskuussa uuden tulokkaan, kun turkulaislähtöinen Uuni Pizzeria avaa ravintolan Horninkadulle.

Pitseriatulokkaan tarkka osoite on Horninkatu 7. Samassa, Horninkadun ja Mariankadun kulman kiinteistössä, on toiminut aiemmin VG Wok -ravintola.

– Salossa on vetovoimaa. Uskomme, että konseptillemme on kaupungissa tilausta, Uuni Pizzerian yrittäjiin lukeutuva Lauri Kokko toteaa.

Brändi kuvailee toimipisteitään New nordic style -pizzaravintoloiksi. Tuotteissa yhdistyvät sekä napolilaisen että pohjoismaisen keittiön vaikutteet.

– Haluamme vain tarjota asiakkaillemme mahdollisimman laadukasta ruokaa, Kokko tiivistää ideologian.

Lauri Kokko Kaarinan Uuni Pizzerian edessä. Kyseinen ravintola avattiin maaliskuussa, Salon pitserian toiminta käynnistynee syyskuussa. Kuva: Kaarina-Lehden arkisto/Heinimaija Hirvonen. 

Ajat ravintolan avaamiselle Salossa eivät ole tällä hetkellä otollisimmat. Salon Seudun Sanomat kertoi vastikään (SSS 21.6.) aluetta piinaavasta kokkipulasta.

Kokko myöntää, että osaavan henkilökunnan löytäminen on tällä hetkellä haasteellista.

– Yritämme olla mahdollisimman vetovoimainen työnantaja. Mikäli sellaisen kuvan onnistuu luomaan, tuo se kilpailukykyä.

Uuni Pizzeria hakee Saloon neljää kokkia, kolmea salityöntekijää sekä ravintola- ja vuoropäällikköä.

– Nyt näyttää siltä, että turbulenttisimmat ajat ovat jo takana, Kokko sanoo ja viittaa koronapandemiaan.

– Mutta markkinoilla on toki muita muuttujia. Raaka-aine- ja työvoimakustannukset nousevat vauhdilla. Uskomme kuitenkin vakaasti siihen, että suomalaisella sisulla selvitään, hän jatkaa.

”Yritämme olla mahdollisimman vetovoimainen työnantaja. Mikäli sellaisen kuvan onnistuu luomaan, tuo se kilpailukykyä.”

Ensimmäinen Uuni Pizzeria avattiin Turkuun kaksi vuotta sitten. Naantalin ravintola aukesi huhtikuussa 2021 ja Kaarinan toimipiste viime maaliskuussa.

Vaikka yrityksen toiminta on levinnyt globaalin pandemian keskellä, maailmanvalloitusta pitseriayrittäjät eivät tavoittele.

– Bisneksemme on vakaalla pohjalla, mutta aggressiivinen ketjulaajentuminen ei kuulu strategiaamme, Kokko toteaa.

Hän uskoo, että Salon rekrytoinnit lykästävät kaavailtuun avajaispäivään mennessä. Sitä ennen tiloja on myös remontoitava.

– Ihan niin helpolla se ei suju, että uuni kourassa kävellään sisään ja räväytetään ovet auki. Huoneisto on uudistettava meidän näköiseksemme, Kokko naurahtaa.