Vakava huoli Somerolla

1
Somero tarvitsee uuden palvelutalon turvatakseen hoivapaikkojen pysymisen Somerolla.

Someron uuden palvelutalon ylle on noussut yhä tummempia pilviä. Hankkeeseen liittyvät pelot kävivät toteen, kun yksikään rakennusalan yritys ei jättänyt tarjousta palvelutalon pääurakasta.

Someron kaupunki joutuu nyt hakemaan pääurakoitsijaa uudella tarjouskierroksella. Kaupunki oli itse halukas käymään suoria neuvotteluja muutaman rakennusalan yrityksen kanssa rakentajan löytääkseen, mutta tämä ei käynyt palvelutalon toiselle rahoittajalle Aralle.

Somerolla toivotaan nyt hartaasti, että loppukesällä olisi helpompi saada tarjouksia kuin keväällä, jolloin rakennusalalla eletään perinteisesti vilkasta aikaa.

Uuden palvelutalon kohdalla kyse on vielä tärkeämmästä asiasta kuin uusista hoivapaikoista. Taloa tarvitaan, jotta Somero pystyy turvaamaan nykyisten hoivapaikkojen säilymisen myös hyvinvointialueella.

Uusi palvelutalo tulee korvamaan Tervaskannon palvelutalon, jossa on 46 paikkaa. Tervaskannossa on ollut pitkään ongelmia, ja talon alakerta suljettiin vuosia sitten sisäilmaongelmien takia.

Vanha sananlasku kertoo, että asia mutkistuu, kun se pitkittyy. Someron uuden palvelutalon vaiheet sopivat hyvin sanontaan. Palvelutaloa on suunniteltu vuosia.

Kaupungin ensimmäinen yritys saada uusi palvelutalo kaatui terveysjätti Mehiläisen vetäytymiseen, kun hallinto-oikeuteen tehty valitus viivästytti yrityksen suunnitelmia rakentaa talo. Sen jälkeen aikaa kului selvityksiin ja pohdintaan siitä, tehdäänkö palvelutalo puusta vai betonista.

Palvelutalon viivästymisestä maksetaan kova hinta, jos hoivapaikat valuvat pois Somerolta.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Iäkkäille hoivaa
9 päivää sitten

Tämä on todella karmea tilanne. Nyt täysin syyttömät eli vanhukset, omaiset ja hoitajat ovat kärsimässä siitä, että asioita junnataan ja junnataan. Taas yksi surullinen osoitus somerolaisen kunnallispolitiikan suurista ongelmista.