Vapapäivänä kalastetaan ympäri Suomea – Matildanjärvellä ohjausta tarjoavat kalakummit ja kalastusohjaajat

0
Matildanjärvellä järjestetään ohjattua kalastusta Vapapäivänä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kansallista Vapapäivää vietetään lauantaina 11. kesäkuuta.

Metsähallitus avaa teemapäivän ajaksi yhteensä 35 kalastuskohdetta, joissa alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi. Useissa kohteissa kalastajia opastavat Suomen vapaa-ajankalastajien kalakummit ja kalastusohjaajat.

Kalakummit ja kalastusohjaajat ovat paikalla 13 lokaatiossa, joista yksi on Teijolla sijaitseva Matildanjärvi.

Nopeimmat paikalle saapuvat nuoret kalastajat saavat keräilyharvinaisuuden eli Kuusamon Uistimen tekemän Vapapäivä-vieheen, jollaista ei voi kaupasta ostaa. Vieheen saa vain osallistumalla tapahtumaan.

Ohjatuissa kohteissa kalastus alkaa aamukymmeneltä ja päättyy iltapäiväkolmelta. Lopuissa 22 kohteessa ilmaista kalastusta voi harrastaa koko päivän ajan. Näihin kohteisiin on kuitenkin ilmoittauduttava etukäteen sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi.

Vapapäivän kaikki kalastuskohteet voi tarkistaa Metsähallituksen Eräluvat.fi-nettisivulta. Listalla ei ole Matildanjärven lisäksi muita varsinaissuomalaisia kohteita.