Varas viilsi avoauton kangaskaton puukolla – poliisi taltioi dna:n rikospaikalta Salossa

0
Käräjäoikeus tuomitsi Salossa ja Somerolla rikoksia tehtailleen miehen yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Viisikymppinen varas jätti Salossa rikospaikalle puukon ja tyhjän tupakka-askin, josta poliisi taltioi hänen dna-tunnisteensa. Käräjäoikeus on nyt tuominnut miehen liki kolmestakymmenestä rikoksesta.

Salolaisen autoliikkeen yrittäjä huomasi yhtenä aamuna töihin mennessään, että korjaamolla olleen avoauton kangaskatto oli viilletty yöllä auki. Kuljettajan oven lukkopesääkin oli porattu. Autoa ei olisi saanut käyntiin, sillä akku ei ollut paikoillaan.

Keskusrikospoliisin rikostekninen laboratorioanalysoi dna-tahranäytteet, jotka toivat osuman. Auton oli yrittänyt varastaa taparikollinen, jolla on pitkä rikosrekisteri. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on nyt tuominnut 46-vuotiaan miehen tällä kertaa 29 eri rikoksesta Salossa ja Somerolla.

Suurin osa jutuista on vuodelta 2020, jolloin mies muun muassa kaahasi poliisi pakoon Muurlassa ja Suomusjärvellä jopa 190 kilometrin tuntivauhtia. Ajo oli ollut holtitonta. Hän oli seilannut autolla kaistalta toiselle niin, että vastaantulijat olivat joutuneet väistämään 110-tien pientareelle välttääkseen törmäyksen.
Kuskin veressä oli ollut diatsepaamia, tematsepaamia, oksatsepaamia ja amfetamiinia.

Kelalta mies oli yrittänyt huijata korvauksia väärennetyllä lääkärintodistuksella. Poliisi oli löytänyt häneltä myös pienoispistoolin ja kymmeniä patruunoita. Enimmäkseen mies ajeli huumepäissään ilman korttia, Somerolla yli sataa viidenkympin alueella.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Se on miehelle jo seitsemäs ehdoton vankeusrangaistus parin vuoden sisällä. Hänen aiemmat tuomionsa ovat Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan käräjäoikeuksista.

STT julkaisi forssalaismiehestä uutisen jo helmikuussa 2006. Jutussa kerrottiin laajasta omaisuusrikosten sarjasta Forssassa, Loimaalla ja Liedossa. Turunseudun käräjäoikeus tuomitsi tuolloin 29-vuotiaan miehen vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi.