Ville Valkosesta maakuntahallituksen puheenjohtaja – koko puheenjohtajisto uusiksi

0
Kansanedustaja Ville Valkonen on Varsinais-Suomen maakuntahallituksen uusi puheenjohtaja. Kuva: TS-arkisto/Riitta Salmi

Kansanedustaja Ville Valkonen (kok.) on Varsinais-Suomen liiton hallituksen uusi puheenjohtaja. Turkulainen Valkonen seuraa tehtävässä keväällä edesmennyttä Ilkka Kanervaa (kok.).

Maakuntavaltuusto teki maakuntahallituksen pöytäkuntaan maanantaina muitakin muutoksia. Koko hallituksen puheenjohtajisto vaihtui.

Hallituksesta eroa pyytäneen kansanedustaja Aki Lindénin (sd.) tilalle valittiin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.). Somerolaisen Jani Kurvisen (kesk.) tilalle valittiin toiseksi varapuheenjohtajaksi Pekka Kuusisto (kesk.) Laitilasta.

Salolainen Saija Karnisto-Toivonen (sd.) valittiin maakuntavaltuuston kolmanneksi varapuheenjohtajaksi tehtävästä eroa pyytäneen kaarinalainen Niina Alhon (sd.) tilalle. Valtuuston puheenjohtajistolla on läsnäolo- ja puheoikeus maakuntahallituksen kokouksissa.

Lisäksi maakuntahallituksen jäseniksi nimettiin Sami Peltola (sd.) Turusta ja Kimmo Aho (sd.) Naantalista.

SDP:n ja keskustan vaihdokset johtuvat puolueiden piirien linjauksesta, jolla rajataan päättäjien maakuntatason tehtävien määrää. Salon Seudun Sanomat kertoi asiasta toukokuussa (SSS 24.5.). Tehtävät lisääntyivät tammikuisten hyvinvointialueen vaalien jälkeen.