Design-paidasta provikat Ghanan lapsille – Annankadun treenivaateyrittäjän erilainen uutuuspaita sai somenostetta

0
Oona Hakala ja Godson Jojo Pratt kertovat, että Hakalan piirtämä kasvokuvapaita myytiin nopeasti loppuun, mutta lisää on tulossa ensi viikolla. Kuva: SSS/Mikko Kiviluoto

Salossa netti- ja kivijalkamyymälöitään pyörittävä Godson Jojo Pratt innostui avopuolisonsa piirtämästä kuvasta, jossa on tyylitellyt miehen kasvot. Treenivaatteita ja -oppaita Get Fit 4 Sure -brändillä myyvä Pratt kysyi Oona Hakalalta, saisiko kuvaa käyttää paidassa. Lupa heltisi, ja paljon somen eri kanavia markkinoinnissaan hyödyntävä Pratt julkaisi paidasta kuvan.

– Kyselyitä alkoi tulla, että voisiko erilaista uutuuspaitaa ostaa. Muissa paidoissahan on brändin oma G-logo käsipainoineen, Pratt kertoo.

Koska paidan kuva on Hakalan tekemä taideteos, tulisi myynnistä maksaa kuvan tekijälle provisio. Hakala ei provikkaa halunnut, mutta ehdotti, että se voitaisiin käyttää hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi valikoitui luontevasti Prattin synnyinmaa Ghana ja sen lapset.

– Viemme ghanalaislapsille paikallisten kontaktien avulla kirjoja, vaatteita ja leluja. Oman elämänmuutokseni kohdalla kirjoilla oli suuri merkitys, eikä ghanalaislapsilla ole paljon kirjoja, Pratt sanoo.

Pariskunnan on tarkoitus matkustaa Ghanaan loka- ja joulukuussa. Kyse on Oona Hakalan ensimmäisestä Afrikan-matkasta.

– Odotan matkaa innolla. Varsinkin, kun nyt siihen on saatu liitettyä mukaan hyväntekeväisyysprojekti, Oona Hakala sanoo.

Nyt Pratt ilmoittaa nettikaupan sivuillaan, että 15 prosenttia kaikesta nettimyynnistä lahjoitetaan projektille.

– Jokaisesta eurosta on konkreettista apua köyhille lapsille, Pratt sanoo.

”Jokaisesta eurosta on konkreettista apua köyhille lapsille.”

Godson Jojo Pratt saapui Suomeen Ghanasta vuonna 2009 opiskellakseen sairaanhoitajaksi, joksi valmistui kuusi vuotta myöhemmin. Huonokuntoisuudesta ja vaikeasta elämäntilanteesta seurannut fitness-herätys ja huomio kuntokuurin tuomasta hyvästä olosta johti oman treenivaate- ja kuntoiluopasbrändin perustamiseen.

– Huomasin, että tietyt treeniohjelmat tosiaan toimivat, myös kavereiden mielestä. Siitä se oman brändin idea tuli, että tällä paranee varmasti. Halusin jakaa sanomaa muillekin, Pratt kertoo yrittäjyysuransa käynnistymisestä.

Nettikauppa Get Fit 4 Suren Pratt perusti 2020 ja Annankadun Pratt’s Boutique -kivijalkaliikkeen vähän yli vuosi sitten.

Yrittäjyyden ohella Pratt työskentelee yhä sairaanhoitajana, nyt päätoimisesti Hangossa, mutta tekee sijaisuuksia myös Salossa.

Pratt virnistää, että korona-aikaan perustetut netti- ja kivijalkakaupat ovat käynnistyneet oman nimen vihjaamalla tavalla, kuin jojo: välillä ylös, välillä alas. Mutta mikä tärkeintä, liike ei pysähdy.

– Myynnin edistäminen vaatii paljon aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa, muun muassa Instagramissa ja Facessa usein julkaiseva Pratt sanoo.