Diskokuningatar Eini ihastutti iltatorilla – Torilla nähtiin torstaina kävijöitä muun muassa Espoosta, Hangosta ja Ranskasta saakka

5

– Lapinnoita taikoo sateet pois, vitsaili iskelmätähti Eini soundcheckin aikana.

Taikuutta taisi todella olla ilmassa, sillä keikan alkaessa ei taivaalta tippunut uhkaavista pilvistä huolimatta pisaraakaan.

Innokkaimmat fanit taputtivat mukana ensisävelistä alkaen, ja Eini lähetti lentosuukkoja.

– Voi kuinka ihanaa olla taas täällä. Te olette ihan samannäköisiä kuin ennenkin, ette ole yhtään vanhentuneet. Mikä on teidän salaisuutenne? Eini hauskuutti yleisöä.

Ranskalaiset Marion Seiller (vas.) ja Sébastien Guilbaud aikovat palata Euroopan-pyöräretkeltään kotiin vasta marraskuussa. Salo sattui matkan varrelle. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Iltatorien turvallisuuspäällikkö Riikka Helenius arvioi, että kävijämäärä kohosi torstai-iltana kaiken kaikkiaan seitsemään tuhanteen. Torikansaa olikin tullut paikalle ympäri Etelä-Suomen ja jopa Ranskasta saakka.

Ranskalaiset Sébastien Guilbaud ja Marion Seiller olivat hurauttaneet iltatorille tandem-pyörällä. Salo sattui niin sanotusti matkan varrelle.

Pariskunnan pyörämatka alkoi jo maaliskuussa, jolloin he polkivat kotoaan Länsi-Ranskasta, pienestä Les Landes-Genussonin kylästä, Tanskaan. Sieltä matka jatkui lautalla Norjan Bergeniin, josta lomailijat suuntasivat Tukholman kautta Turkuun.

Suomesta pariskunta ei vielä kolmen päivän kokemuksella osannut muodostaa kovinkaan syvällistä näkemystä, mutta yksi asia oli jo tehnyt lähtemättömän vaikutuksen: Turun saaristo.

– Niin, ja näimme hirven! Seiller kertoi innostuneena.

– Katselimme sitä kiikareilla, Guilbaud jatkoi.

Kotiin pariskunnan on tarkoitus palata vasta marraskuussa, ja Helsingistä he suuntaavatkin seuraavaksi kohti Baltian maita.

Vantaalainen Heidi Heikkilä (vas.) ja hankolaiset Petu Kokko ja Sue Susi aikoivat suunnata iltatorin jälkeen syömään ja koiralenkille. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Hankolaiset Sue Susi ja Petu Kokko sekä vantaalainen Heidi Heikkilä olivat niin ikään saapuneet paikalle lähes sattumalta.

Suunnittelematon yhden yön lomaretki Saloon parani entisestään, kun kaverukset kuulivat kaupungilla kulkiessaan musiikkia.

– Tultiin torille katsomaan, että mitä täällä tapahtuu. Eini oli meille yllätys, mutta tuttu artisti. Salo on aivan ihana paikka! Susi kehui.

Salolainen Marika Seppänen (vas.) ja espoolainen Nina Schmidt-Robles tutkivat peräkonttikirppiksen tarjontaa. – Viimeksi mukaan lähti kolme kassia tavaraa, joten nyt pitää olla varovaisempi, Schmidt-Robles nauroi. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Torin peräkonttikirpputorillakin riitti kuhinaa.

Salolainen Marika Seppänen ja espoolainen Nina Schmidt-Robles olivat lähteneet iltatorille muuten vaan. Einin esiintyminen tuli heillekin positiivisena yllätyksenä.

– Odotuksissa on mukavaa tunnelmaa, iloista kesämeininkiä, mansikoita ja herneitä, Schmidt-Robles kertoi alkuillasta.

Kelloharrastaja Juhani Orrenmaa oli puolestaan tullut Lohjalta saakka tutkimaan kellovalikoimaa. Hän kertoi kokoelmansa kattavan jo 300 erilaista kelloa, joista taskukelloja on noin sata.

– Jos löydän jonkin oikeasti harvinaisen Arabian astian, niin saatan ostaa, mutta muuten katselen pääosin kelloja.

Erityisesti vanhat mekaaniset kellot 50-, 60- ja 70-luvuilta ovat Orrenmaan mieleen.

– Patterikellot eivät ole kelloja enää. Pitää olla vieteri!

Lohjalainen Juhani Orrenmaa löysi iltatorilta tutun myyjän, jonka kanssa hän on vaihdellut kelloja jo parikymmentä vuotta. Tällä kertaa vaihtokauppoja ei syntynyt. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

RC Reach Salo -rotaryklubin onnenpyörä viuhui tiuhaan tahtiin. Salonjoessa jälleen elokuussa järjestettävä ankanuittokilpailu on saanut ihmiset ostamaan arpalipukkeita.

– Noin 800 ankkaa on jo myyty, ja 1500 ankasta lähdettiin. Eli puolimatkan krouvissa ollaan jo, iloitsi Sirpa Stenström kilpailun järjestävästä rotaryklubista.

Lippuja ei ole aiemminkaan jäänyt myymättä, joten odotettavissa on, että kaikki 1500 ankkaa pääsevät uimaan tänäkin vuonna. Stenströmin mukaan ihmiset muistavat kilpailun hyvin aiemmilta vuosilta, ja tulevat ostamaan arpoja, vaikka eivät palkinnoista välittäisikään.

– Hyväntekeväisyys on se juttu, Stenström painotti hymyssä suin.

Juha Reponen (vas.), Merja Koskinen ja Sirpa Stenström RC Reach Salo -rotaryklubista ovat myyneet jo 800 arpaa elokuista ankanuittokilpailua varten. Stenströmin pitelemä ankka on peräisin Thaimaasta. – Yksi mies lahjoitti sen. Se ei kyllä lähde uimaan, Stenström nauroi. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Eini sentään discokuningatar
4 kuukautta sitten

Tyypilliset salolaiset: seistaan paikallaan tiukka ilme naamalla. Tuossahan ois pitäny koko porukan bailata!

Täti Salosta
4 kuukautta sitten

Suomalainen ~ salolainen, on arkisen totinen julkisilla paikoilla. Ei siinä osoiteta innostusta, vaikka mielikin tekisi. Perjantaina ja lauantaina on sitten bailausta estoitta Farmoksen tontilla kovan, kantavan musiikin innoittamana.

pertti
4 kuukautta sitten

Kyllä siellä yleensä aina joku heiluu ja ottaa sivuaskeleita. Eikä tätä katsomista kyllä voi omia salolaiset, kyllä sitä on muuallakin.

Täti Salosta
4 kuukautta sitten

Eini on fiksusti uudistunut tähän aikaan sopivaksi. Iloinen rento asenne ja meininki kaikin puolin. Esittää ihanat vanhat hitit konsertissa uusien kappaleiden kanssa. Hyvä, Eini! Musiikissa täytyy olla iloista sanomaa ja rytmiä.

Kirsberry
4 kuukautta sitten

Eini on diskokuningatar, upea artisti joka vain paranee uusien biisien myötä. Ja sitäpaitsi nuo katsojat lauloivat mukana…eikä siellä mahtunu jammailemaan…