”Lavalla moottori lähtee käyntiin” – Energinen Eini ottaa yleisön haltuun iltatorilla

0
Eini tarjoaa iltatoriyleisölle laajan kattauksen hittejä eri vuosikymmeniltä. Kuva: Sony Music/Henry Salmi

Pitkän ja menestyksekkään uran tehnyt diskoiskelmän kuningatar Eini ottaa Salon iltatorin lavan haltuun torstaina. Taustalla vaikuttaa jo useamman vuoden artistin bändinä toimiva Kuumaa kamaa.

Eini nähtiin Salon iltatorilla myös 2011. Silloin toriyleisöä viihdyttivät muun muassa takavuosien hitit Yes sir, alkaa polttaa, sekä Kesä ja yö.

– Tälläkin kertaa yleisö kuulee tunnetuimmat hitit, mutta luvassa on myös hyppysellinen lainattuja kappaleita, sekä uutta, energistä Einiä, lupaa artisti.

Eini on jo useamman vuoden ajan laajentanut musiikillista osaamistaan tutustumalla uusien tulokkaiden, kuten Jenni Vartiaisen, Sannin ja Olavi Uusivirran tulkintatapoihin ja kappaleihin.

– Olen tehnyt heidän hittibiiseistään cover-versioita 2016 ilmestyneelle Draamaa-albumille, ja samalla tutustunut siihen, miten eri tavalla kappaleita voi rytmittää. Sanojen kanssa voi myös uida kevyesti ja laulaa pehmeästi ja kevyesti. On ollut hienoa huomata, että oppimatka laulamisen suhteen jatkuu edelleen, toteaa tänä vuonna 62 vuotta täyttävä artisti.

Einin viimeisin studioalbumi Vihdoin valmis ilmestyi 2020.
– Siinä kuullaan juuri tätä kevyempää laulutyyliä, unohtamatta tyypillistä Einiä, sanoo artisti.

Energinen iskelmätähti on keikkaillut vuosikymmenien ajan jatkuvasti ympäri Suomea, mutta pahin korona-aika pakotti tyhjentämään kalenterin esiintymisistä ja pysähtymään.

– Pelkäsin, että yleisö unohtaa minut, kun en ole säännöllisesti esiintymässä ja julkisuudessa. Se oli onneksi turhaa, ja oivalsin sen myötä uusia asioita. Kun välillä muistaa ottaa aikaa itselleen, on helpompi antaa itsestään irti yleisölle, tietää Eini.

Kesän keikkakalenterissa on mukavasti keikkoja, mutta myös vapaata. Vastapainoa työlle laulaja sanoo saavansa hyvin tavallisista asioista.

– Hoidan puutarhaa, kuuntelen linnunlaulua, ja sisustan kotia. Kuntoilen säännöllisesti, ja syön terveellisesti, kiteyttää Eini.

Palo lavalle on kuitenkin kova, eikä artistin tuottelias tahti tunnu hidastuvan. Keväällä ilmestyi discopop-kappale Pimeän jälkeen. Artistin mukaan jokaisella ihmisellä on omat pimeät aikansa elämässään, ja tämä laulu tarjoaa siihen lohdutusta.

Eini tunnetaan rohkeana esiintyjänä. Uudet kappaleet kuvastavat entistä paremmin sitä Einiä, joka hän on tänä päivänä. Kuva:Sony Music/Henry Salmi.

– Elokuun puolivälissä ilmestyy uusi single, joka kantaa nimeä En itke sun perään. Vahva teksti jatkaa tyylilajillisesti uudempaa, vakaata Einiä. Ensi vuoden alkupuolella ilmestyy jälleen uusi studioalbumi. Vanhat hittibiisit kulkevat aina keikoillani, arvostan niitä valtavasti, mutta on piristävää myös tulkita uutta musiikkia, toteaa Eini.

Artisti kertoo ammentavansa suurimman energiansa yleisöstä.

– Kesällä ulkoilmakeikoilla on aivan omanlaisensa fiilis. Pienet tuulenpuuskat, auringonsäteet ja happirikas ilma ovat mukavaa vaihtelua savuisilla klubeilla esiintymisiin. Toisaalta taas esiintymispaikalla ei ole merkitystä, vaan yleisöllä. Saan yleisöstä valtavasti energiaa. Vaikka päiväni muuten olisi rauhallinen, lavalla moottori lähtee käyntiin, naurahtaa Eini.

 

Palkittu iskelmätähti Eini

– Laulaja Eini Pajumäki syntyi 29.9.1960 Lapissa, Pellossa.
– Nousi suureen suosioon vuonna 1978 esittämällään ”Yes sir, alkaa polttaa” -kappaleella.
– Laulaja on naimisissa Sony Music Livessä työskentelevän Lars Pajumäen kanssa.
– Parilla on kaksi lasta, vuonna 1990 syntynyt tyttö ja 1999 syntynyt poika.
– Sai Kullervo Linna -palkinnon vuonna 2019 tunnustuksena kotimaisen iskelmämusiikin esittämisestä.
– Tehnyt 14 studioalbumia. Seuraava albumi ilmestyy helmikuussa 2023.
– Saanut urallaan kaksi kulta- ja kaksi platinalevyä.