Kesken kauden tehty muutos piristi risteilykesää, mutta ensi kesän suunnitelmat ovat vielä avoinna

9
M/S Nordep liikennöi parhaillaan ensimmäistä kesäänsä Salossa. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Salosta on päässyt tänä kesänä meriteitse Mathildedaliin. Ensi kesän suunnitelmista Ferentes Maritimen toimitusjohtaja Tony Roselli on vielä vaitonainen.

– Pohdinta on vielä kesken. Eiköhän se tämän vuoden puolella vielä selviä, hän toteaa.

Käynnissä olevaa risteilykautta Roselli kommentoi niukasti.

– En ole vielä viimeisimpiä tilastoja nähnyt. Kokkilan vuorojen lisääminen selvästi piristi liikennettä, hän sanoo.

M/S Nordep aloitti liikennöinnin Vuohensaaren ja Mathildedalin välillä kesäkuun puolivälissä.

Heinäkuun alkupuolelta lähtien alus on poikennut kahtena päivänä viikossa myös Kokkilassa. Elokuussa Kokkilassa käydään keskiviikon ja perjantain lisäksi myös torstaisin.

Ferentes Oy kaavaili alun perin liikennöivänsä pienemmällä aluksella myös Salon keskustan ja Vuohensaaren väliä, mutta alus osoittautuikin liian korkeaksi siltoja sisältävälle reitille.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kokeiltu on
8 kuukautta sitten

Eiköhän se ole jo selvä. Jos olisi kannattavaksi todettu, tiedettäisiin jo.

Kokkila hereille horroksesta
8 kuukautta sitten

Viimeistään nyt Kokkilassa pitäisi olla lähivesien antimia tarjoileva kalaravintola. Sitten ei kenenkään tarvitsisi miettiä tuleeko jostakin väkeä. Sitä tulee kaikista ilmansuunnista, sillä kunnollista kalaravintolaa ollaan vailla ja sitä on kaivattu Salon merimaisemiin ainakin kymmenen vuotta.

MDI
8 kuukautta sitten

Täyttä haihattelua. Jos Salossa ei ole juurikaan muita ruokapaikkoja kuin kebabpizzerioita, mistä ne asiakkaat sinne Kokkilaan tulisivat? Helsingissäkin taitaa olla vain pari kalaan keskittynyttä ja mahdollisia asiakkaita miljoona toimivin kulkuyhteyksin. Mistä ne kalat muuten tulisivat sinne Kokkilan kalaravintolaan, kun ammattikalastajia ei seudulla ole?

Tapahtusiko ateriointi pysäköityjen autojen ja trailerien lomassa siinä maalaiturilla, jonka aluepysäköintikieltoa ei noudata kukaan, eikä viranomaisia näytä valvonta kiinnostavan. Mistä siis tilat? Vai joku hinattava kioski niiden leiriytyvien karavaanareiden sekaan.

Järjestelykysymys
8 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Ei Kasnäsistä kovin pitkä matka ole kalaa tuoda. Kokkilan juustolaan piti tulla ruokaravintola?

Vastapäätä mäessä on hyvän kokoinen pysäköintialuekin ja laitureita lisätty, että mökkiläiset pääsevät veneillä, risteilymatkalaisten lisäksi.

MDI
8 kuukautta sitten

Juustolaan piti tulla taivaanrannanmaalarin gourmet-ravintola, mutta hanke tyssäsi kaiketi ensimmäiseen laskelmaan tuloista ja menoista. Nyt rakennus on vaihtanut omistajaakin eli saako naapurin maalle rakentaa?

Jos vähänkään viitsii laskea, niin vähintään kolmen hengen palkat sivukuluineen vaikka vain kesäkuukausilta sekä tilakulut koko vuodelta lisättynä kalojen ja muiden ainesosien hinnoilla ovat aika paljon. Montako vaikkapa 25 euron kala-annosta niiden kuittaamiseksi pitää myydä kolmen neljän kuukauden aikana? Mikäänhän ei estä nimimerkkejä yrittämästä, mutta Kokkila ei ole se paikka. Mathildedal voisi kesä-elokuussa olla.

PS. Laitureita ei ole lisätty, vuokrapaikkoja on ja Lossirannalla kolme? asiakaspaikkaa.

Saisiko lisätietoa
8 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Onko omistaja vaihtunut uudelleen sen jälkeen, kun seura jokunen vuosi sitten myi juustolan? Silloinhan muistan ravintolasuunnitelmia olleen.

Viihtyisin Kokkilassa, mutta purilaiset ja eines ei maistu kesälomalla ollenkaan. Uinnin ja saunan päälle maistuisi aito ravintolaruoka.

Allan
8 kuukautta sitten
Reply to  MDI

Kala on raaka-aineena ainakin neljä kertaa kalliimpaa kuin esimerkiksi kotimainen lampaanliha. Siis kala, joka on säädösten mukaisesti hankittu. Käytännössä kaloja kuitenkin täytyy olla useampaa kuin yhtä sorttia. Edes Vuosnaisten Meriasema ei pärjää pelkällä kalalla, ja Kustavissa on paljon vilkkaampi asiakasvirta kuin Kokkilassa.

Jos kalaan keskittyvä ravintola olisi auki vain kesäisin, eikä yrittäjällä ole talvitoimintaa, niin kala-aterioiden päivä myynnin pitäisi olla huomattava. Veikkaisin, että myynnin pitäisi keikkua 300 annoksen nurkilla päivässä.

Problem solved
8 kuukautta sitten

Eikö Ankkurikellarista saisi tilan vuokrattua? Ja eikö siellä suunnalla joku vuosi sitten ollut joku salakalastusporukka?

MDI
8 kuukautta sitten
Reply to  Problem solved

Lisätietona, että on vaihtanut omistajaa ja ”salakalastusporukka” oli ammattikalastaja länsirannikolta, joka kalasti luvattomilla vesillä ja on nyt jo tuomittu käräjilläkin. Ravintola ei voi ostaa kalaa ”salakalastajalta”, ei myöskään joltain verkko-penalta ilman kylmäketjuja jne..

Tilan vuokraamista kannattaa kysyä omistajalta, ei lehden kommenttipalstalta, ja ihan oikeasti suosittelen inhorealistisen budjetin tekoa ennen ”olisi kiva syödä kalaa” -ajattelua yritystoimintaa suunnitellessa, koskee muuten kaikkea yrittämistä.

Mökkiläisen kerran kesälomalla ateriointi ei elätä kalaravintolaa varsinkaan, kun suuri osa heistä pyytää sitä itse.