Keskiviikko on Salon torilla vanhojen ajoneuvojen juhlaa

0
Harrasteajoneuvot kokoontuvat Salon torilla 6. heinäkuuta. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Salon tori täyttyy jälleen toinen toistaan näyttävämmistä harrasteajoneuvoista, kun Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat ry järjestää perinteisen harrasteajoneuvokokoontumisen keskiviikkona. Yleisöllä ja osallistujilla on vapaa pääsy tapahtumaan.

Tapahtumasta on vuosien kuluessa muodostunut yksi Suomen suurimmista arki-iltana pidettävistä harrasteajoneuvojen kokoontumisista. Paikalle odotetaan saapuvaksi monipuolista harrasteajoneuvokalustoa, kuten henkilöautoja, kuorma-autoja, moottoripyöriä, mopoja ja traktoreita.

Harrasteajoneuvoille on varattu torialueen lisäksi Ympyräparkki, Horninkadun torinpuoleinen vinoparkki ja Länsirannan pysäköintialue (Mercedes Benz -harrastajat). Lisäksi kävelysillan pohjoispuoleinen kaista on varattu moottoripyörille ja mopoille.

Harrasteajoneuvojen kokoontuminen Salossa alkoi vuonna 2004. Ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin Turuntien päässä olevalla pysäköintipaikalla pienen harrastajaryhmän kesken. Vuonna 2005 siirryttiin torille, ja vuodesta 2008 lähtien tapahtuman järjestelyistä on vastannut Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat.

SSAH on perustettu vuonna 2008, ja siihen kuuluu yli 200 jäsentä. Yhdistyksen tavoitteena on yhdistää Salon alueen harrastajia ja järjestää alaan liittyviä tapahtumia. Yhdistykseen liittyminen ei edellytä ajoneuvon omistamista.

Harrasteajoneuvojen kokoontuminen Salon torilla 6. heinäkuuta klo 17–21.