Harri Heliövaara kiipesi ennätyslukemiinsa ATP-listalla

0

Hyvässä nousussa oleva tenniksen suomalaispelaaja Harri Heliövaara kiipesi maanantaina julkaistulla ATP-listalla ennätyslukemiinsa, kun hän nousi miesten nelinpelissä jo 25:nneksi. Aiemmin suomalaisen paras sijoitus oli 32:s.
Heliövaara oli edellisellä listalla 37:s, mutta viime viikon turnausvoitto Hampurissa Lloyd Glasspoolin kanssa vauhditti nousua. Heliövaara ja britti Glasspool kukistivat sunnuntaina ATP500-turnauksen loppuottelussa Intian Rohan Bopannan ja Hollannin Matwe Middelkoopin 6-2, 6-4. Turnausvoitto oli suomalaiselle kolmas kiertueella.
Miesten kaksinpelissä Emil Ruusuvuori säilytti 42. sijansa. Hän yllätti Hampurissa avauskierroksella Argentiinan Diego Schwartzmanin, mutta hävisi toisella kierroksella Italian Lorenzo Musettille. Schwartzman on tuoreella listalla 15:ntenä. Venäläinen Daniil Medvedev on kärjessä.
Viidenneksi noussut Espanjan 19-vuotias Carlos Alcaraz on uutistoimisto AFP:n mukaan nuorin pelaaja kärkiviisikossa sitten Rafael Nadalin, joka ylsi kärkiviisikkoon ensimmäisen kerran 18-vuotiaana vuonna 2005. Alcaraz hävisi sunnuntaina Hampurin-turnauksen loppuottelun italialaislupaus Musettille.
Musetti nousi peräti 31 sijaa aina 31:nneksi saakka ja pääsee sijoitettuna pelaajana Yhdysvaltain avoimeen mestaruusturnaukseen, joka alkaa 29. elokuuta.

STT

Kuvat: