Hermo lepää kesällä

0

JUHA RUUSUVUORI. Tapasin tuossa päivänä muutamana vanhan ystäväni Teron. Hän työskentelee väli- ja keskiportaan johtajana suuressa yrityksessä. Tero oli juuri palannut onnistuneelta kesälomalta, ja siltä hän todella näyttikin.

Istahdimme kahville idylliseen katukahvilaan ja katselimme lomalaisia, jotka autuas ilme valaistuneilla kasvoillaan velloivat ympärillämme. Kysyin Terolta, miten kesäloma meni. Tiesin toki, että hän piti aina lomansa putkeen, jotta pääsisi irrottautumaan työelämän raastavista rutiineista.

– Kyllä taas lomalla hermo lepäsi! Tero huudahti intoutuneena.

– Aloitimme vaimon kanssa neljän päivän vaelluksella Nuuksion kansallispuistossa. Samalla testasimme veden-, hyttysen- ja käärmeenpitäviä retkeilyasujamme. Vaimo teki niistä postauksia, influensseri kun on.

– Siellä oli varmaan rauhaisaa?

– Jo vain, päivässä polulla tapasi tuskin tuhatta ihmistä enempää. Samalla otin luontokuvia instaan ja lähetin reaaliajassa videota, kun Marja-Terttu tipahti suonsilmään.

– Muistit kuitenkin pelastaa?

– Joo, mehän oltiin lähdössä heti trekkaamisen jälkeen Pohjanmaalle Emmi-tätiä moikkaamaan. Samalla neljän päivän reissulla kierrettiin sukulaiset Lappeenrantaa ja Kuhmoa myöten. Halpa reissu, kun testasin siinä uutta Audia kaverin firmalle ja tein raporttia reaaliajassa.

– Koska se hermo sitten lepäsi?

– No hermohan katsos alkoi levätä heti, kun päästiin festareille. Neljään päivään saatiin mahtumaan Savonlinnan oopperajuhlat, Porin Jazz, Lehtokurppalan Kyykkäpäivät, Nakkilan Munakastempaus, Kihniön Könötysjuhla ja Baltic Jazz. Kyllä siinä lystiä piisasi, tuli lisää seuraajia. Muutama bisneskontaktikin.

– Mutta loma ei ollut vielä loppu?

– Eipä vielä. Huomasin, että Kreikkaan Streptokokkin saarelle sai ihan pilkkahintaan viikon reissun. Mehän vaimon kanssa loikattiin koneeseen, eikä tarvinnut kentälläkään jonottaa kuutta tuntia pitempään. Siinä kun rannalla sometettiin, niin hermo lepäsi ja lopun aikaa tehtiin matkailublogia paikallisista kalaravintoloista. Täällä te Suomessa kärsitte helteestä samaan aikaan.

– Aivan mahtavaa! Mitenkäs se teidän kesämökki Hiittisissä?

– Kuule, sinne mentiin lopuksi laiskottelemaan yhdeksi päiväksi, kun terassille tuli uudet lämpölasit. Ajattele, kokonainen päivä maailman kauneimmassa saaristossa!

Näin kertoi Tero ja lähti takaisin työpaikalle.

Ripeästi askeltavan miehen käynnistä pystyi lukemaan, että hän oli kerännyt runsaasti energiaa lepuuttamalla hermojaan kesäloman aikana.

Kirjoittaja on Taalintehtaalla asuva kirjailija.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments