Hyvinvointialueelle valittiin uudet tulosaluejohtajat

3

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle (Varha) on valittu kuusi tulosaluejohtajaa. Uudet johtajat toimivat hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikaisen alaisuudessa ja johtavat kukin yhtä hyvinvointialueen tulosaluetta.

Virat täytettiin sisäisellä ilmoittautumis- ja hakumenettelyllä niin, että hyvinvointialueelle liikkeen luovutuksessa siirtyvien ja vastaavassa johtotason tehtävässä toimivien oli mahdollista ilmoittaa kiinnostuksesta virkaan.

Liikkeen luovutus tapahtuu, kun vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta siirtyy ensi vuodenvaihteessa kunnilta hyvinvointialueille. Kunnista ja kuntayhtymistä siirtyy henkilöstöä hyvinvointialueelle vanhoina työntekijöinä.

Ikääntyneiden palveluiden johtajaksi valittiin Paimion sosiaali- ja terveysjohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen , pelastuspalveluiden johtajaksi pelastuspäällikkö Mika Kontio , sote-palveluiden johtajaksi Kaarinan sote-johtaja Mikko Pakarinen , järjestämisjohtajaksi hyvinvointialueen valmistelujohtaja Antti Parpo , konsernipalvelujohtajaksi hyvinvointialueen tuotantojohtaja Laura Saurama ja Tyks/sairaalapalveluiden johtajaksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Petri Virolainen.

Virolainen valittiin viime viikolla Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi. Hän haki myös Varsinais-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi, mutta ei tullut valittua.

Virolaisen on nyt päätettävä, jatkaako hän Varsinais-Suomessa käytännössä nykyisessä virassaan vai lähteekö johtajaksi Päijät-Hämeeseen.

Varhan hallituksen valitsemien johtajien kuukausipalkat vaihtelevat Kontion 9 500 eurosta Virolaisen 12 500 euroon.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Keijo K
1 vuosi sitten

Siinä sitä saadaankin taas lähemmäs millin vuotuinen menoerä? Mikä on seuraava johtajien nimityskierros nimeltään? Säästöä pukkaa oikein urakalla tämä uusi sote. Kun konaisuudessaan on saatu tuo aluehallintoporukka palkatuksi, jääkö hyvinvointiin enää varoja tai siis siihen -alueeseen?

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K

Ne on Salosta oppineet, että pomoja pitää olla paljon ja oikein monessa portaassa, niin kellään ei ole mitään vastuuta mistään.

Tai vaihtoehtoisesti ylempi pomo on turvassa kun alempi pomo saa kengän kuvan pyllyyn.

Politiikkojen aikaan saannos
1 vuosi sitten

Hyvinvointialueelle otetaan lisää johtajia mutta jonkun pitäisi tehdä ne työtkin mitenkä tuntuu että koko soteuudistuksessa haluttiin lisää poliittisia suojatyöpaikkoja ja ne palvelut junnaa paikoillaan eli koko uudistuksesta ei tullut mitään hyötyä, kustannukset vaan kasvaa, ihmisten hyvinvoinnista viis.