Katrin Mertaselle ylivoimainen veteraanien maailmanmestaruus kovalla tuloksella

0
Katrin Mertanen on edelleen huippukunnossa. (kuva: SAUL)

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Katrin Mertanen teki melkoista jälkeä Tampereella pidettävissä veteraanien MM-kilpailuissa. 55-vuotiaiden naisten maailmanmestaruus irtosi 300 metrin aitajuoksussa ylivoimaisella tavalla, ja loppuaika oli sekä suomalaisessa että pohjoismaisessa yleisurheiluhistoriassa ainutlaatuisen kova useiden sekuntien marginaalilla.

Ajan 48,64 juossut Mertanen voitti kisan lähes viidellä sekunnilla ennen irlantilaisurheilijaa Geraldine Finegania. Ero pronssimitalistiin oli jo lähes yhdeksän ja neljänneksi sijoittuneeseen yli 18 sekuntia.

Mertanen teki ikäluokan uuden Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksen. Aiempi SE oli Terhi Kokkosen vuonna 2006 juoksema 52,87, ja pohjoismaiden ennätystä piti Mertanen ajalla 51,30.

Vertailun vuoksi: Mertasen Suomen ennätys 50-vuotiaiden sarjassa on 47,92, jonka hän juoksi melko tasan viisi vuotta sitten. Vauhti ei siis juuri hyydy ikävuosien karttuessakaan.