Kesä alkaa olla ohi, sillä Kobrat päätti hiljaiselon – Lapualla ei kuitenkaan muutu juuri mikään

0
Iki-Kobra Ville Turja aloittaa neljännen kautensa päävalmentajana.

Maanantaina vietettiin Jaakon päivää, joka vanhan uskomuksen mukaan taittaa kesän kohti syksyä.

Maanantaina tuli myös toinen kesän päättymisen merkki, kun miesten Korisliigassa pelaava Lapuan Kobrat päätti perinteisen hiljaiselonsa ja kertoi kerralla tulevan kauden joukkueestaan.

Kobrissa ei muutu juuri mikään: Ville Turja jatkaa päävalmentajana ja Antto Nikkarisen johtama kotimainen kuusikko jatkaa kokonaisuudessaan.

Kobrien ensimmäinen ulkomaalaispelaaja on 188-senttinen takamies Kaelin Jackson, joka pelasi kaksi edellistä kautta Romanian liigassa. Viime kaudella Jackson pelasi Steaua Bukarestissa 15 pisteen ja 4,5 syötön keskiarvoilla.

Viime kaudella täpärästi sarjapaikkansa säilyttäneen Uudenkaupungin Korihaiden joukkue on taas ajankohtaan nähden harvinaisen valmis.

Korihaiden ulkomaalaisnelikko täydentyi kahdella kanadalaisella, kun joukkue hankki viime viikolla takamies Grant Audun ja maanantaina sentteri Prince Oduron. Audu ja Oduro ovat lähtöisin Torontosta.

Oduro kuului Kanadan poikien maajoukkueeseen, joka voitti vuonna 2017 U19-ikäluokan maailmanmestaruuden. Tänä kesänä 23-vuotias ja 203-senttinen Oduro on pelannut tänä kesänä CEBL-sarjaa 5,4 pisteen ja 4,6 levypallon keskiarvoilla.