Koripalloilija Helmi Tulonen on harmissaan taloudellisesta epätasa-arvosta – ”Sukan varteen jäisi 50 kertaa enemmän, jos olisin mies”

2
Helmi Tulonen. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Koripalloilija Helmi Tulonen on harmissaan joukkueurheilun taloudellisesta epätasa-arvosta. Tulonen kuvailee, että pelaamisesta Euroopan ammattilaiskentillä jää tulevaisuutta ajattelen sukanvarteen rahaa, mutta:

– Jos olisin mies, jäisi 50 kertaa enemmän. En mitään kaksiota Helsingistä pysty ostamaan, Tulonen sanoo.

– Totta kai tilanne harmittaa, koska teen saman duunin kuin miehetkin.

Tulonen haluaisi, että naisten joukkueurheilussa uutisoitaisiin enemmän tuloksista ja pelistä. Nyt hänen mukaansa naisten urheilussa uutisointi keskittyy naisten elämäntilanteista kertomiseen ja paljon muuhun kuin itse pelaamiseen.

– Tämä vuoksi porukka ei löydä sen urheilun pariin, mitä me oikeasti teemme. Helmareista (naisten jalkapallomaajoukkue) on paljon kerrottu viime aikoina, mutta en ole niissä jutuissa hirveästi saanut tietoa, minkä tasoisia pelaaja lopulta ovat tai mitä pelaajat ovat saaneet seurajoukkueissaan aikaan. Sitä kaipaisin enemmän, Tulonen vinkkaa toimittajien suuntaan.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aksu
2 kuukautta sitten

Totta kai minäkin haluaisin enemmän rahaa, mutta realiteetit olisi hyvä muistaa. Ei miesuppopalloilijoillekaan makseta paljoa, jos ollenkaan. Kaikki pitää suhteuttaa kiinnostukseen ja liikevaihtoon. Jos naisten koripallo kiinnostaisi yleisöä samalla tavalla kuin miesten vastaava, tietenkin palkat olisi kovemmat.

Mutta mistä se raha tulee? Ensin tulee kiinnostus, näkyvyys ja julkisuus tulevat perässä, tietenkin.

Pertti
2 kuukautta sitten
Reply to  Aksu

Heti palkka nousee, kun päihitätte miehet. Parhaat saavat parhaimman maksun.