Kovia ylinopeuksia Salossa

22

Lounais-Suomen poliisi suoritti liikenteenvalvontaa Salon alueella perjantaina.
Poliisi mittasi nopeuksia aamuyhdeksän ja kymmenen välillä Turku–Helsinki moottoritiellä Helsinkiin päin menevien kaistalla Isokylän tunnelin kohdalla. Yhden pakettiauton nopeudeksi poliisi mittasi 152 km/h, yhden henkilöauton nopeudeksi 157 km/h ja toisen henkilöauton nopeudeksi 158 km/h. Nopeusrajoitus alueella on 100 km/h.
Poliisi epäilee kaikkia kolmea ajoneuvon kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja määräsi heidät ajokieltoon.

22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Make
1 vuosi sitten

Miksi siinäkin alkaa se 100kmh alue jo Salaistentien kohdilta. Melko kaukaa joutuu köröttelemään

Olli P
1 vuosi sitten
Reply to  Make

Ihan kauheaa, joutuu köröttelemään ihan vaan satasta.

Make
1 vuosi sitten
Reply to  Olli P

Rakentava kommentti Olli P:ltä. Polkupyöräilijäänkö se P viittaa?

Mutta itse asiaa kommentoiden, onhan se turhauttavaa, sillä kyseessä on samanlaista suoraa kaksikaistaista tietä kuin muukin osuus. Ei tunnelia tai mitään loogista syytä, miksi niin aikaisin vaihtuu. Aikanaan vaihtui vasta tunnelia edeltävältä nopeusrajoituskyltiltä, nyt jo pykälää aiemmin.

Keijo K.
1 vuosi sitten

Törkeissä tapauksissa auto takavarikkoon ja myyntiin poliisihuutokauppaan välittömästi.

Asukas
1 vuosi sitten

Tulkaa poliisit tänne Valhojallekin, täällä kaahataan 30 km/h alueella päivittäin useasti törkeää ylinopeutta.

Maija
1 vuosi sitten
Reply to  Asukas

Lautamiehentiellä myös. Edes se siirrettävä nopeuden näyttötaulu tänne vähäksi aikaa. Jos meno ei rauhoitu, niin sinivalkoinen nopeuksia mittaava auto sitten.

Että näin nuoret
1 vuosi sitten
Reply to  Asukas

Muurlassakin mopoautolla huristelttiin 40 km/h alueella henkilöauton ohi ja mustaa tupruttaen pakoputkesta mäkeä ylös. 50 km/h ajavana jäin kuin seisomaan, kun mopoauto oli jo mäen päällä.

Keijo K.
1 vuosi sitten

Noista häiriköistä on hyvä saada tallenne ja tehdä rikosilmoitus, vaikutus on tehokkainta.

Hannele Rantanen
1 vuosi sitten
Reply to  Asukas

Kuten myös Tupurissa Tammenrinteessä. Vedetään kuin viimeistä päivää. Otetaan oikein vauhtia nyppylän päällä ja suojatiestä ei piitata. Eikä välitetä, että oikealta tulevalla on etuajo-oikeus. Tammenrinteessä on 40 km/h rajoitus, ja yksi henkilö vetää siinä 80-90 km/h. Tänne myös nopeusvalvontaa. Mikä ihmisiä riivaa?

Reino
1 vuosi sitten

Tupuri on villi länsi. Traktorit, kevytmoottoripyörät, mopot ja mopoautot vetävät kuin viimeistä päivää. Liikennemerkeistä ja -säännöistä ei välitetä. Meteli joka ilta on kuin lentokentällä.

Kyllä poliisia tarvitaan tänne iltaisin, ei päivällä johonkin bussikopin taakse nopeutta kyttäämään. Nuoriso on vielä päivällä nukkumassa, heidän elämä alkaa vasta illalla kahdeksan jälkeen ja jatkuu yöllä kahteen, kolmeen asti.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  Reino

Kuten olen jo aiemmin sanonut, ottakaa tallenne ja tehkää rikosilmoitus. Poliisilla pitäisi olla mahdollisuus takavarikoida nuo ajopelit muutamaksi kuukaudeksi tai pysyvästikin.

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Eikö paikka poliisiopistossa auennut? Kotipoliisin tutkasilmin mitataan nopeuksia ja vaaditaan täysin suhteetonta takavarikkoa, käsittämätöntä.

Nopeusrajoitukset ovat nykyään aivan alakanttiin ajoneuvoihin ja tiestöön nähden, ne on tehty Fiat 600, Anglia yms. tasoisille autoille ja rajoituksia on nykyään niistäkin lukemista alennettu.

30 km/h ei sovellu oikeastaan millekään autolle, vaan se on turhaa jurraamista. Vapaiden nopeuksien autobahnit Saksassa ovat turvallisimmat sikäläisistä teistä, täällä ajetaan motarilla pahimmillaan kesäkelissä 100 km/h, mutta kun almanakka sanoo.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Olenkin sairaanhoito-opiston psykiatrisen linjan koulutettu, ymmärrän sinua. Kommentoin mielestäni nuorison harrastamaa terroria. Meilläkin eräs nuori häiriköi kovaäänisellä mopollaan koko kylää, ympäri vuorokauden.

Mitä mieltä MDI olet, onko tuo häiriköinti kotoa saatua oppia?

MDI
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

”Törkeissä tapauksissa auto takavarikkoon ja myyntiin poliisihuutokauppaan välittömästi” ja juttuhan oli ”Kovia ylinopeuksia Salossa”. Se nuorisosta ja psykiatriasta.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Törkeät tapaukset ovat poliisien tutkalla saadun ylinopeuden toteamia. Noissa törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa ehdottomasti rikosvälineen takavarikointi. Väärintekijöitä ei mielestäni niin kovasti tarvitse puolustella, olivat ne sitten autoilijoita tai muita häiriköitä.

Suomi ei ole Saksa
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

Suomi ei ole Saksa, joten meille tiestön kunnon ottaen huomioon 120 km/h on aivan riittävä huippunopeus. Tosin lähes kaikki ajavat lievää ja muutamat selvää ylinopeutta. Miksi taajamissa nykyään jopa 30 km/h, johtuu lähinnä juuri hurjastelijoista, joille nopeusrajoitukset ovat punainen vaate.

Ajokortti ja 80 km/h
1 vuosi sitten
Reply to  MDI

70-luvulla öljykriisin takia Suomessa määrättiin autoille korkein sallittu ajonopeus 80 km/h bensiinin kulutuksen säästämiseksi. Sitä taidettiin noudattaakin, mutta mitenkähän toteutuisi tänä päivänä? Autokoulussakin silloin ajettiin opetustunnit 80 km/h nopeudella.

Peltari
1 vuosi sitten

Niin nopeudet oli moottoritiellä ilmeisesti. Jos näin ymmärretään asia, eli normaalia joka päivä. Turha näistä mainita ja valvoa, normaalia päivin ja öin. Hauskaa ne kamerapöntöt Salosta Hankoon. Paikat haettu sakotettavaksi, no jos unohtaa missä nämä ovat. Muuten turhakkeita. Ruuhkaa on, tunnissa viisi autoa.

Rosi
1 vuosi sitten

Vaikka rajoitus olisi 120 km/h, niin nuo ovat ylinopeuksia, mutta miksi siinä on vain 100 km/h? Samanlainen rajoitus on ennen Lohjaa olevissa tunneleissa, mutta johtuuko se epäluottamuksesta ihmisten ajotaitoon, vai mistä?

Ei kaksi kaistaa luolassa sen kummallisempi ajosuorite ole kuin normiväylälläkään.

Keijo K.
1 vuosi sitten
Reply to  Rosi

Laskeeko joku ajoaikansa niin tarkkaan, etteivät nopeusrajoitukset sovi laskelmaan?

Urpo
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Ehkä kyse on siitä, onko alempi rajoitus tarpeellinen. Tunnelin riskien takia ymmärrän alennetun rajoituksen, mutta rajoitusmerkin paikka on omituinen.

Tunnelin uusi kaistajärjestelykin on epälooginen. Se tuskin turvallisuutta parantaa, vaikka liikenne kauemmas seinistä saatiinkin.

Pertti
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Laskihan tälläkin palstalla joku taannoin, että jos tyyliin minuutin säästi, päivässä niin paljonko vähemmän joutuu istumaan autossaan vuodessa.
Eihän siinä, läheisiään vaan käy sääliksi…