Lauri Kerminen hyllytettiin lentopallomaajoukkueesta, koska ei sulje pois Venäjällä pelaamista – liiton puheenjohtaja: ”Meidän on pakko olla vastuullisia”

0

Lauri Kerminen on hyllytetty toistaiseksi maajoukkuetoiminnasta, Lentopalloliitto kertoi verkkosivuillaan keskiviikkona. Hyllytyksen syynä on se, ettei Kerminen sulje pois mahdollisuutta jatkaa seurajoukkueuraansa Venäjällä ensi kaudella.
Kiemurainen asia lähti selviämään, kun maajoukkuevalmentaja Joel Banks oli ottanut yhteyttä Lentopalloliiton valmennusjohtoon sopiakseen liiton linjauksista ja ratkaisuista. Lentopalloliiton hallitus oli yksiselitteisen yksimielinen kannassaan.
– Tässä maailmantilanteessa meidän täytyy pitää kiinni länsimaalaisesta ajattelusta. Tämä linja on ainoa mahdollinen. Kun olemme asiasta tietoisia, olemme myös vastuullisia, kommentoi Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna.
Puheenjohtaja Inna oli itse kertonut Lauri Kermiselle hallituksen päätöksen.
– Lauri on aivan huipputyyppi ja Euroopan parhaimpia lentopalloilijoita. Emme milloinkaan halua ruveta ohjailemaan pelaajien seura- tai uravalintoja, mutta meidän on pakko olla vastuullisia.
– Toivon koko lentopallojoukkueelle työ- ja pelirauhaa tuleviin tärkeisiin EM-karsintoihin.

Kermisen ratkaisu johti muutokseen maajoukkueessa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa torstaina ja perjantaina kaksi valmistavaa maaottelua Tallinnassa Viroa vastaan. EM-karsintoihin valitun Suomen joukkueen kokoonpano muuttui, kun Niklas Breilin korvaa Kermisen toisena liberona.
EM-karsinnat alkavat 6.8 vieraspelillä Latviassa.
29-vuotias Kerminen on pelannut urallaan Suomen lentopalloliigan lisäksi Ranskan ja Venäjän lentopalloliigoissa.
Suonenjokelainen nousi miesten maajoukkueeseen kauden 2012-2013 päätteeksi, ja hän vakiinnutti nopeasti paikkansa maajoukkueen ykkösliberona.
Vuonna 2019 Kerminen oli venäläisseura Kemerovon ykköslibero, kun se voitti Venäjän liigan. Hänet valittiin tuolloin myös Venäjän liigan parhaaksi liberoksi ja Suomessa vuoden lentopalloilijaksi.
Kesällä 2020 Kerminen solmi lopulta vuoden sopimuksen Moskovan Dynamon kanssa, mutta puki Dynamon peliasun ylleen lähinnä vain Mestarien liigan otteluissa. Dynamon ulkomaalaiskiintiön täyttivät tuolloin bulgarialainen hakkuri Tsvetan Sokolov ja belgialainen laituri Sam Deroo.
Viime kauden Kerminen pelasi Venäjän liigan voittaneessa Moskovan Dynamossa. Hän pelasi kauden loppuun Venäjällä huolimatta sen aloittamasta sodasta Ukrainaa vastaan.

https://www.lentopallo.fi/uutiset/veljekset-viimeistelevat-em-karsintakuntoaan-tallinnassa/

Kaisa-Leena Paltta

STT

Kuvat: