Liikuntamatkailussa Salon sauma

1
Salon SM-viikko jatkuu sunnuntaihin. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salo saa tällä viikolla Ylen televisiokanavilla näkyvyyttä, jollaista ei ole mahdollista ostaa suurellakaan rahalla.

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko järjestetään neljän päivän aikana Salossa. Keskuspaikkana toimii Urheilupuisto. Tapahtumia on lisäksi esimerkiksi Salon torilla, Kavilannummen moottoriurheilukeskuksessa, Halikon liikuntahallilla, Moision kentällä, Vuohensaaressa ja Viurilanlahdella.

SM-viikko tuo Saloon kaikkiaan 3 500 urheilijaa 28 eri lajista. Kaikkiaan tapahtuman odotetaan vetävän Saloon yli 10 000 vierasta.

Yle televisioi tapahtumia tiiviisti. TV2 ja Yle Areena lähettävät Salosta kymmeniä tunteja suoraa lähetystä, minkä lisäksi ohjelmat ovat jälkikäteen katsottavissa Areenasta.

Televisioinnilla on valtava arvo urheilulajeille, joista osa on suurelle yleisölle vieraampia. Todennäköisesti lajeja innostutaan kokeilemaan, ja harrastajamäärät kasvavat.

Salo pääsee puolestaan esittelemään lähetyksissä parastaan. Hyvä oivallus on esimerkiksi SM-viikon aloittaminen iltatoripäivänä, jolloin Salon keskusta on elävimmillään.

TV-lähetysten seuraajille ja eri lajien harrastajille välittyy kuvaa ja tietoa Salon monipuolisista urheilu- ja liikuntamahdollisuuksista.

Liikuntalomia on totuttu pitämään esimerkiksi Vierumäellä ja Lapin tunturikohteissa. Yhtä hyvin kotimaan matkakohteena voisi olla Salo, jonka urheilupuisto tarjoaa todella laajat mahdollisuudet lajien harrastamiseen.

Salon ympäristössä avautuvat monipuoliset mahdollisuudet pyöräilyyn, patikointiin, uimiseen, frisbeegolfiin…

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tuleva perhe voisi halutessaan jakautua Salossa harrastamaan päivän aikana useaa eri lajia oman makunsa mukaan. Palvelut ovat lähellä, kun tarvitaan ruokaa, juomaa tai majoitusta.

SM-viikon tuoma julkisuus osuu Salon kannalta hienoon saumaan. Kotimaan matkailu on ollut viime vuosina kasvussa, ja kasvava trendi on etenkin luonto- ja liikuntamatkailu.

Salossa luonto- ja liikuntamatkailu on näkynyt toistaiseksi eniten Teijon kansallispuistossa ja alueen ruukkikylissä.

SM-viikon kaltainen julkisuus voi tuoda liikuntaa harrastavia turisteja lisää muuallekin kaupunkiin.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Salon arvot
1 vuosi sitten

Kun kerran tästä viikosta on Salolle hyötyä ja kaupungin kassaankin voi jotain tulla, niin voisiko kaupunki vihdoinkin ostaa uuden ilmalämpöpumpun Elmerin tilapäishoitoyksikköön? Helteestä siellä kärsivät henkilökunta ja lapset. Rahaa ei kuulemma ole, ja tästä asiasta valitettiin esimiehille jo viime vuonna. Silloinkaan ei ollut rahaa.