LP Viesti hakee vielä kahta yleispelaajaa – ukrainalainen Kseniya Pugach on 24-vuotiaana salolaisjoukkueen ensi kauden vanhin

0
Kseniya Pugachilla kävi onni onnittomuudessa. (kuva: Ilpo Määttänen)

LP Viesti lähtee ensi kauden lentopallon naisten Mestaruusliigaan ja eurocupiin kolmella ulkomaalaisvahvistuksella. Heistä ensimmäinen julkistettiin torstaina. LP Viestiin tulee ukrainalainen keskipelaaja Kseniya Pugach.

Pugach on 24-vuotias ja 184-senttinen pelaaja, joka aloittaa syksyllä ensimmäisen kautensa kotimaan liigan ulkopuolella. Muita vaihtoehtoja ukrainalaisilla ei tällä hetkellä olekaan, kun Venäjä käy maassa hyökkäyssotaa.

Pugach leireilee parhaillaan Ukrainan maajoukkueen mukana Bulgariassa valmistautumassa EM-karsintoihin. Jos keskipelaaja pääsee lopullisen joukkueeseen, nähdään Pugach Salossa vasta syyskuun puolivälissä. Muuten Pugach saapuu Saloon jo elokuun alkupuolella.

Pugach kävi LP Viestin testissä touko-kesäkuussa ja vakuutti seuran valmennuksen.

– Toki häntä oli vaikea arvioida, kun hänen pelinsä loppuivat 24. helmikuuta sodan alettua. Pugach tuli meille suoraan kolmen kuukauden tauolta. Jotain kertoo kuitenkin se, että hän on Ukrainan maajoukkueen mukana, ja se on hyvätasoinen maajoukkue, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoo.

Lemminkäisen mukaan Pugach hallitsee hyökkäykset niin passarin etu- kuin takapuoleltakin. Lisäksi Pugachin aloitussyöttö oli tehnyt vaikutuksen testissä.

– Olen iloinen, että olen liittynyt LP Viestiin. Vaikutelma on myönteinen. Minulle tämä on ensimmäinen kokemukseni ulkomailla pelaamisesta, joten kaikki on hyvin jännittävää, Pugach kertoo LP Viestin tiedotteessa.

Pugachin jatkoksi Saloon odotetaan vielä kahta ulkomaalaista yleispelaajaa. Näitä pelaajauutisia voidaan saada Lemminkäisen mukaan jo piakkoin.

Joka tapauksessa Pugach on 1998 syntyneenä LP Viestin ensi kauden iäkkäin pelaaja, koska tulevat yleispelaajat ovat Lemminkäisen mukaan Pugachia nuorempia.

Viime kauden LP Viestistä lähtivät eri syiden vuoksi neljä Pugachia vanhempaa pelaajaa: Viktoriia Tuchashvili (1981) ja Kaisa Nyman (1983) lopettivat uransa. Anna Czakanin (1996) uran jatko on auki terveysmurheiden vuoksi ja Jessica Kosonen (1997) tähyää ulkomaan kentille.

LP Viestin viime kauden ykkösseitsikosta jäljellä on vain maajoukkuelibero Netta Laaksonen. Myös muut kärkijoukkueet kokivat paljon vaihtuvuutta. Pölkylle jäi vain libero, LP Kangasalalle kaksi pelaajaa ykkösseitsikosta ja Hämeenlinnalle kolme.

– Nämä neljä joukkuetta ovat suosikkeja ensi kaudella. LiigaPloki ja Puijo Wolley ovat kärjen kovimmat haastajat. OrPo on sen sijaan heikentynyt, Lemminkäinen arvioi.

Maajoukkuelibero Netta Laaksonen on jäljellä LP Viestin viime kauden ykkösseitsikosta. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

LP Viestiä auttaa se, että joukkueesta keskipelaaja Jenni Jantunen sai paljon vastuuta viime kaudella. Myös Nea Haatainen sai runsaasti vastuuta toissa kaudella, mutta keskipelaaja ei pystynyt pelaamaan lainkaan viime kaudella jalkavamman vuoksi.

– Nealle on äärimmäisen tärkeää saada mahdollisuus ja pelituntumaa akatemiajoukkueessa. Hänen jalkansa on ollut jo ihan ok, mutta toki pitkä pelaamattomuus ja harjoittelemattomuus näkyy, Lemminkäinen kertoo.

Pugachin johdosta LP Viestissä pelaa siis myös ensi kaudellakin ukrainalainen, vaikka ”Viki” lopetti uransa.

– On ollut puhetta, että Viki ja Hanna-Mari (Arminen) olisivat Jannen (Harju) apuna treeneissä kerran viikossa. Muuten Viki on aloittelemassa opiskeluita. Kuulemani mukaan vaihtoehdot ovat pyörineet kirjanpitäjästä bussikuskiin. Jälkimmäiseen ainakin työllistyisi hyvin, Lemminkäinen toteaa osuvasti.

LP Viesti kaudella 2022–2023

Liberot: Netta Laaksonen, Anna Syrjälä
Passarit: Julia Junila, Saana Virtanen
Yleispelaajat: Saimi Heikkinen, Arita Ternava
Hakkuri: Saana Lindgren
Keskipelaajat: Nea Haatainen, Jenni Jantunen, Kseniya Pugach