FC Halikon naisten futsal-liigajoukkue on panostanut kesällä ensimmäistä kertaa kunnolla fysiikkaharjoitteluun – ”Mielenkiintoista on nähdä, minkälaisia tuloksia se tuo ensi kauteen”

0
Tähän jäätiin viime keväänä: FC Halikko kaatoi kauden päätöspelissään Ilveksen ja säilytti liigapaikkansa ilman karsintoja. Olivia Haapanen tuuletti Annika Peipon tekemää osumaa. Kuva: SSS/Marko Mattila

Molemmilla naisten futsal-liigakausillaan kymmenenneksi sijoittunut FC Halikko on hakenut uutta tämän kesän harjoitteluunsa. Joukkue on panostanut ensimmäistä kertaa kunnolla fysiikkaharjoitteluun. Siitä on vetänyt muun muassa SalPan jalkapallon fysiikasta vastaava Jesse Jokiniemi.

– Fysiikkavalmennus on yksi osa-alue, missä pelaajien ikäjakauman vuoksi meillä on paljon lunastamatonta potentiaalia. Mielenkiintoista on nähdä, minkälaisia tuloksia se tuo ensi kauteen, FC Halikon päävalmentajana jatkava Ari Peltola pohtii.

Peltolalla riittää itsellään yhä paloa tehtävässään.

– Tämä on hyvin mielenkiintoinen projekti. On kiva nähdä nuorten pelaajien kehittymistä. Vaikka viime kaudella sijoituksemme ei parantunut, pelillinen kehitys meni jo selkeästi eteenpäin, Peltola kuvailee.

Peltola on mielissään, että naisten liigan taso on noussut muutaman viime vuoden ajan ylöspäin. Seurat joutuvat myös panostamaan jatkossa taustoihinsa entistä enemmän.

– Liigalisenssijärjestelmän käyttöönotto futsalissa niin miehissä kuin naisissakin tuo seurojen toimintaan ammattimaisempaa otetta, Peltola kiittelee.

FC Halikon pelaajaryhmä pysyy ensi kaudella melko muuttumattomana. Suurin muutos tapahtuu tolppien välissä, kun Tampereella opiskeleva maalivahti Lotta Hiihtola siirtyy Ilvekseen.

– Meillä oli sopimus, että Lotta sai käydä viime kaudella Ilveksen harjoituksissa. Jo viime vuonna kävimme keskusteluja Lotan siirtymisestä Ilvekseen, mutta hän päätti pelata vielä yhden kauden meillä, Peltola taustoittaa.

FC Halikon toisena maalivahtina jatkaa Emma Rahko, ja uutena nimenä joukkueeseen liittyy 2005 syntynyt halikkolaislähtöinen Pilvi Junnila.

– Pilvi pelaa kesällä TPS:n B-tytöissä jalkapalloa. Hän ollut ensimmäisistä treeneistä lähtien todella vakuuttava. Pilvi on ulottuva maalivahti ja on pelannut jalkapallon ohessa myös futsalia, joten uutena tämä laji ei hänelle tule, Peltola kertoo.

FC Halikossa eivät ole jatkamassa Stiina Peltonen ja Fanny Hellgren, mutta Peltolan mukaan ovet joukkueeseen ovat heille yhä auki. Omista junioreista FC Halikko nostaa liigarinkiin Silja Luukkaisen.

– Meillä oli testissä yksi erittäin potentiaalinen pelaaja, mutta sopimusta ei ole vielä lyöty lukkoon. Toivomme kovasti, että saisimme pelaajan jäämään tänne, Peltola paljastaa, muttei suostu hiiskumaan vielä nimestä mitään.

Joka tapauksessa FC Halikon ensi kauden runko koostuu edelleen hyvin nuorista pelaajista. Liki puolet pelaajista on iältään 17–18-vuotiaita.

– Ensi viikolla testiin tulee toinen uusi pelaaja. Pidämme silmät ja korvat auki mahdollisten vahvistusten suhteen, mutta haluamme, että uusista pelaajista on selkeää hyötyä meille. Ringin leventäjiä emme niinkään tarvitse.

Peltola uskoo, että kaikkien liigajoukkueiden kokoonpanot pysyvät hyvin stabiileina.

– Puhtaasti futsal-pelaajia on todella vähän markkinoilla. Monesti siirrot tapahtuvat niin, että pelaaja lähtee toiseen kaupunkiin opiskelemaan ja vaihtaa seuraa. Salossa tämä on tietynlainen ongelma, koska tänne on opiskeluiden avulla hankalaa saada pelaajia.

Naisten Futsal-liigassa pelaa FC Halikon lisäksi vain yksi muu seura Varsinais-Suomesta, Raisio Futis. Kovin kilpailu pelaajista käydään pääkaupunkiseudulla (GFT, EBK, HIFK) ja Tampereen seudulla, jossa on vieläkin kolme liigajoukkuetta (Ilves, PJK, Ylöjärvi), vaikka FC Nokia tipahti Ykköseen.

– Turusta ei ole pitkä matka Saloon, ja jos kuulemme, että joku potentiaalinen pelaaja muuttaa sinne suuntaan, niin varmasti olemme ainakin yhteydessä, Peltola sanoo.

FC Halikon kausi alkaa vieraspelillä RaiFua vastaan 24. syyskuuta. Ensimmäisen harjoitusottelunsa FC Halikko pelaa espoolaista liiganousija EBK:ta vastaan 20. elokuuta.