Meduza: Venäjällä suorassa lähetyksessä sotaa vastustanut toimittaja sai uudesta lausunnostaan 50 000 ruplan sakot

0

Venäjän ykköskanavan toimittaja Marina Ovsjannikovalle määrättiin 50 000 ruplan eli noin 800 euron sakot armeijan mustamaalaamisesta torstaina, kertoo Latviasta toimiva venäläinen uutissivusto Meduza.
Sakot tulivat hänen 13. heinäkuuta antamastaan lausunnosta, missä hän kutsui Ukrainan sotaa hirveäksi rikokseksi.
Ovsjannikova tuli tunnetuksi maaliskuussa, kun hän juoksi suoraan lähetykseen käsissään juliste, jossa kehotettiin olemaan uskomatta propagandaa. Hänet pidätettiin välittömästi. Ovsjannikova sai tekoonsa liittyvästä videosta 30 000 ruplan sakot.
Ennen lähetykseen ilmestymistään hän oli nauhoittanut videon, jossa kertoi häpeävänsä valheiden levittämistä televisiossa ja kutsumalla ihmisiä mielenilmauksiin sanomalla, että viranomaiset eivät voi pidättää kaikkia.

https://meduza.io/news/2022/07/28/byvshego-redaktora-pervogo-kanala-marinu-ovsyannikovu-oshtrafovali-na-50-tysyach-rubley-za-diskreditatsiyu-armii

STT

Kuvat: