Metsästysammunnasta laajalti EM-mitaleja Suomeen ja Saloon

0
Osa suomalaismitalisteista: Riku Koivu (vas.), Liina Laine, Kalle Mäkinen, Kimmo Iivonen ja Pekka Hautamäki. (kuva: Marko Laine)

Vahvasti salolaispainotteinen Suomen kisajoukkue keräsi suuren mitalisaaliin Italian Piancardatossa käydyissä metsästysammunnan EM-kilpailuissa.

Miesten open-sarjan yhdistelmäammunnassa salolainen Kalle Mäkinen ylsi pronssille. Hän jakoi alkukilpailun jälkeen toisen sijan unkarilaisen Andras Vargan kanssa tuloksella 771 pistettä. Kultamitalin voitti Puolan Remigiusz Wlodarczyk, tulos 775.

Mäkinen ja Varga uusivat hopeamitalista. Tuon uusinnan voitti Varga. Paikallisista ampujista Ville Määttänen oli yhdistelmäkilpailussa viides pistein 768. Mäkinen saavutti kiväärissä hopean häviten kahdella pisteellä tshekkiläisvoittajalle.

Naisten sarjassa Liina Laine ylsi yhdistelmän hopealle. Voittaja Michaela Stenglova keräsi kuusi pistettä Lainetta enemmän ja ruotsalainen Cornelia Dagobert kolme pistettä vähemmän.

Muista salolaisista Kimmo Iivonen oli veteraanien sarjan yhdistelmäkilpailun pronssimitalisti.

Iivonen, Mäkinen ja Määttänen kuuluivat puolestaan Suomen maajoukkueeseen yhdessä Pekka Hautamäen, Marko Laineen ja Pekka Sepän kanssa. Tämä joukkue voitti yhdistelmäkilpailussa ja haulikossa kultaa sekä kiväärissä pronssin.