Miten käy Henri Liipolan moukarin EM-rankingruletissa? Jyväskylän gp-kisasta tuloksena vajaa 73-metrinen

0
Henri Liipola heitti Somerolla toukokuussa 74,74. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Iltanen

Someron Esan moukarinheittäjä Henri Liipola jää odottamaan rankingin valmistumista yleisurheilun EM-kisoihin Müncheniin. Rankingpisteitä pystyi kasvattamaan vielä tiistaina, ja Liipola heitti Jyväskylässä Motonet gp:n kilpailussa toiseksi tuloksella 72,81. MM-kävijä Tuomas Seppänen voitti kisan tuloksella 73,35.

Liipola on rankingissa 25:s, kun 26 parasta heittäjää otetaan mukaan EM-kisoihin. EM-raja oli 77 metriä. Liipolan kauden paras (75,32) syntyi jo maaliskuussa Portugalin Leiriassa. Sen jälkeen Liipola on paiskannut parhaimmillaan 74,74, joka syntyi toukokuussa Somerolla. Liipola oli EM-kisoissa neljä vuotta sitten Berliinissä karsiutuen loppukilpailusta tuloksella 71,34.

Salonseutulaisista EM-Münchenissä nähdään varmuudella MM-kisojen kutonen, Salon Vilppaan Wilma Murto. MM-Eugenessa karsintaan jäänyt Esan seiväskasvatti Tommi Holttinen on menossa EM-kisoihin rankingin turvin.

Jyväskylän gp-kisassa nähtiin myös muita Salon seudun seuroja edustavia urheilijoita.
Paimion Urheilijoiden Emma Tainio pinkoi naisten B-erässä seitsemänneksi ajalla 12,25. Tainio juoksee Suomen naisten pikaviestijoukkueessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kolumbian Calissa. Kisat pidetään elokuun alussa.

Miesten 800 metrin B-erässä Sauvon Urheilijoiden Antton Launto oli yhdeksäs ajalla 1.55,60.

Naisten 1 500 metrin B-erässä Someron Esan Linnea Harala sijoittui seitsemänneksi ajalla 4.48,92.

Miesten seiväshypyssä nykyisin Lahden Ahkeraa edustava entinen Esan hyppääjä Eemeli Salomäki taivutti kauden parhaakseen 502. Seiväskisa käytiin sateen vuoksi Hipposhallissa.