Nelinkertainen F1-mestari Vettel jättää kilparadat

0

Formula ykkösten nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel, 35, ilmoitti Instagram-tilillään torstaina, että kuluva kilpailukausi jää hänen viimeisekseen. Vettelin edustama Aston Martin -talli vahvistaa päätöksen.
– Rakastan tätä lajia. Elämää on kuitenkin radan ulkopuolellakin, en ole vain kilpa-ajaja, Vettel sanoi kuvaillen lisäksi, kuinka hänen kolme lastaan ovat tulleet ylivoimaisen tärkeiksi verrattuna kilpailuihin ja mestaruuksiin.
Red Bullilla neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta vuosina 2010-13 saavuttanut Vettel on ajanut 289 F1-kisaa 16 kautensa aikana. GP-voittoja hänellä on kolmanneksi eniten kautta aikain (53), paalupaikkoja on kertynyt 57 ja palkintokorokesijoituksia 122.
Tämän viikonlopun Unkarin gp:hen valmistautuva Alfa Romeon Valtteri Bottas kuvaili Vetteliä kuljettajaksi, joka taistelee radalla täysiä, mutta reilusti.
– Kilvanajossa hänen kanssaan oli aina mukana kunnioitus. Saatoit olla varma, että hän ajaa kovaa, mutta reilusti. Nautin kovasti taistoistamme. Ja hän on myös todella mukava jätkä, ja yksi niistä kuskeista, joka ei pelkää sanoa mielipidettään. Kunnioitan häntä, Bottas totesi torstaina.

https://www.astonmartinf1.com/en-GB/news/announcement/sebastian-vettel-to-retire-from-f1-at-the-end-of-the-2022-season

STT

Kuvat: