Novak Djokovic eteni 13. kertaa urallaan Wimbledonin puolivälieriin, Kyrgios ei tällä kertaa kiukutellut ja eteni puolivälieriin

0

Nick Kyrgios heräsi Wimbledonin toiseen otteluviikkoon oikealla jalalla. Australialainen ei sylkenyt tai liiemmin valitellut muille, kun hän kukisti miesten kaksinpelin neljännellä kierroksella Yhdysvaltojen Brandon Nakashiman erin 4-6, 6-4, 7-6 (7-2), 3-6, 6-2.
Kyrgios on voittanut kaikki kuusi viisieräistä Wimbledon-otteluaan, mutta ei ollut tyytyväinen päivän esitykseensä.
– Ei ollut lähelläkään parasta peliäni, mutta olen superonnellinen jatkopaikasta. En ole koskaan hävinnyt viisieräistä täällä ja sitä ajattelin koko päätöserän, hän sanoi kenttähaastattelussa.
Ehkä energia ei riittänyt äkkipikaisuuksiin, kun lyöntikäden hartia häiritsi Kyrgiosia läpi ottelun: hän piteli sitä paljon ja lääkärikin kävi usein hoitamassa.
Mies kuitenkin vakuuttaa, että hänet nähdään kentällä tulevassa ottelussa Chilen Cristian Garinia vastaan.
– Olen pelannut paljon tennistä viimeisen puolentoista kuukauden aikana, mutta pystyn jatkamaan.
Kyrgios ei päässyt totutuille ässälukemille edellisessä ottelussaan Stefanos Tsitsipasia vastaan, mutta Nakashimalle syötöt olivat myrkkyä.
Australialainen latasi 35 ässää ja sortui vain kolmeen kaksoisvirheeseen. Läpilyöntejäkin hän tykitti hurjasti (79).
Nakashima pysyi hyvin ottelussa mukana, koska hän voitti peräti 79 prosenttia palloista, kun oma ykkössyöttö osui ruutuun.
Kyrgios on ehtinyt puuhastella reilun viikon aikana kerrakseen.
Kovien voittojen lisäksi hän on kerännyt turnauksessa jo 14 000 dollaria sakkoja epäurheilijamaisesta käytöksestä.
Kymppitonni napsahti avausottelusta, jossa hän sylkäisi katsojaa kohti. Loput tuli pelitapahtumasta Tsitsipasia vastaan, kun kaksikon välillä oli runsaasti pahaa verta.
Naisissa maanantaina 16:ksi sijoitettu Romanian Simona Halep mukiloi tunnissa nelossijoitetun Paula Badosan 6-1, 6-2. Halep on voittanut Wimbledonin kertaalleen vuonna 2019.
Kun Badosa putosi, ainoastaan Tunisian kolmossijoitettu Ons Jabeur on kärkikymmenikön pelaajista jäljellä.

Djokovic eteni jälleen puolivälieriin

Serbialaistähti Novak Djokovic eteni 13. kertaa urallaan puolivälieriin Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelissä. Djokovic kukisti neljännellä kierroksella Hollannin Tim van Rijthovenin 6-2, 4-6, 6-1, 6-2.
– Hän oli erittäin kova, en ollut kohdannut häntä aiemmin, Djokovic kehui sijoittamatonta vastustajaansa.
Djokovic kohtaa puolivälierissä Italian Jannik Sinnerin, joka voitti neljännellä kierroksella Espanjan Carlos Alcarazin 6-1, 6-4, 6-7 (8-10), 6-3.
Ykkössijoitettu Djokovic on voittanut Wimbledonin turnauksen kuudesti. Sinner on sijoitettu Wimbledonissa kymmenenneksi. Voitto oli Djokovicille 25. peräkkäinen ruoholla.
Miesten puolivälieriin ovat toistaiseksi raivanneet tiensä myös Belgian David Goffin ja Britannian Cameron Norrie.

STT

Kuvat: