Iltatorilla esiintynyt Olli Halonen viettää unelmiensa artistielämää – ”Pyrin nauttimaan joka hetkestä, sillä tiedän, etteivät kaikki vuodet tule olemaan näin hyviä”

0
Sade ei hidastanut Olli Halosen tekemistä. Miehen keikkasetissä kuultiin niin omaa tuotantoa kuin coverbiisejäkin. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Se on siunaus ja kirous, että synnyttiin Pohjolaan”, toteaa iltatorilla musisoinut Olli Halonen Pohjola -hitissään.

Monelle esiintyvälle taiteilijalle sanoma lienee täyttä totta, sillä läpimurron tekeminen Suomen kokoisessa maassa on vaikeaa.

Halosella itsellään siihen meni yli 10 vuotta.

– Kaikki tapahtui hetkessä, kun lopulta sain sopimuksen. Hyppäsimme yhdellä kerralla monen askeleen yli, Halonen kuvailee parin vuoden takaisia tapahtumia.

Hänen demonsa olivat kyllä keränneet runsaasti kehuja, mutta levytyssopimusta ei silti tullut. Lopulta Arttu Wiskarin perustama Mökkitie Records näki miehessä potentiaalia.

Siitä se kaikki sitten lähti, kuten klisee kuuluu.

Vuonna 2020 julkaistu ensisingle Isän ikäinen ei vielä kerännyt suurmainetta, mutta viime vuoden Pohjola teki niin edellisenkin edestä. Kappale nousi Suomessa sekä single- että radiolistan ykkössijalle. Musiikkipalvelu Spotifyssä raita on kerännyt jo liki 10 miljoonaa kuuntelukertaa.

Halosen uusin kappale, Suomen kesä, julkaistiin toukokuun alussa. Sekin on kerännyt runsaasti kuuntelijoita niin radiossa kuin suoratoistopalveluissakin. Spotifyssä kuuntelukertoja on tullut parissa kuukaudessa liki kaksi miljoonaa.

– Olen pysähtynyt toisinaan miettimään, että tämä on se elämä, josta olen haaveillut. Pyrin nauttimaan joka hetkestä, sillä tiedän, etteivät kaikki vuodet tule olemaan näin hyviä, Halonen tunnelmoi.

Olli Halonen ei ollut torstaina ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Hän on esiintynyt aiemmin iltatorilla taustayhtyeissä. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Salo on Haloselle jo entuudestaan tuttu keikkakaupunki.

– Olen ollut iltatorillakin esiintymässä useamman kerran taustabändissä, hän paljastaa.

Eikä Halosen Salo-tuntemus rajoitu pelkästään kaupungin musiikkimestoihin.

– Eräs kaverini asuu täällä, hän kertoo.

Vaikka artistin keikkakesä on täyteen buukattu, saapuu hän Saloon suven aikana vielä toistamiseenkin. Odotus ei ole paikallisille faneille pitkä, sillä tuo esiintyminen tapahtuu jo ensi viikon keskiviikkona Mathildedalissa.

– Iltatorilla vedettiin bändinä, mutta Terhossa olen paikalla yksin. Silloin mennään akustisesti kitaran kanssa, Halonen mainitsee.

Olli Halosen kuluvan kesän toinen Salon keikka on Mathildedalissa ravintola Terhossa. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Koronan väistyttyä ovat muusikot päässeet taas toden teolla tien päälle. Halosella on käynnissä soolouransa ensimmäinen kiertuekesä, eikä mies valita tilanteestaan.

– Olen innoissani, sillä kaikki on samalla uutta ja ihmeellistä. Fiilikset ovat mielettömät ja huikeat, Halonen iloitsee.

– Keikkaelämään kiinni pääseminen on urakehityksenkin kannalta tärkeää, hän lisää.

Kun valtaosa suomalaisista lomailee, muusikot kiertävät lavalta lavalle. Haloselle taiteilijaelämä maistuu.

– Minusta tuntuu, kuin olisin lomalla! hän naurahtaa.

– Maata kiertäessä ehtii nähdä hienoja paikkoja ja upeita maisemia. Estradilla ollaan kuitenkin vain noin tunti, ja loput on sitten sitä reissaamista.

Runsaspäistä toriyleisöä koristivat sateenvarjot, kun sade saapui kiusaamaan kansaa. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Vaikka artisti on reissussa, musiikillinen tukikohta on löytynyt.

– Mökkitiellä voin tehdä likimain mitä haluan. Saan toki aihioihini muutos- ja korjausehdotuksia, mutta muutoin työhöni ei puututa, Halonen toteaa viitaten levy-yhtiöönsä.

– Käskytystä ei tule, ja minulla on vapaat kädet oman materiaalini kanssa, kappaleensa itse säveltävä ja sanoittava muusikko kiittelee.

Mökkitie Records tunnetaan parhaiten Arttu Wiskarin elämänmakuisesta ja osin melankolisestakin tuotannosta. Halonen kokee, että hänen tyylinsä menee yksiin levy-yhtiön kanssa.

Pohjolankin olin toki tehnyt jo ennen yhteistyön aloittamista, hän muistuttaa.

Halonen on kerännyt suosiota kolmella singlellään. Milloin on kokonaisen pitkäsoiton vuoro?

– Albumi tulee vielä tämän vuoden puolella, joko loppusyksystä tai alkutalvesta, hän lupaa.

Helsinkiläiset Riitta Helander (vas.) ja Pia Lankinen nauttivat lomastaan Salossa. Myös Pimu-koira näytti viihtyvän iltatoritunnelmissa. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Helsinkiläiskaksikko viihtyy Salossa

Helsinkiläiset Riitta Helander ja Pia Lankinen saapuivat lomalle Saloon viime sunnuntaina. Naiset kertovat, että kaupunki on kohdellut heitä hyvin.

– Tosi positiivinen yllätys. Olemme tunteneet olomme tervetulleeksi, Helander ja Lankinen sanovat.

Kaksikosta Helander on syntyjään salolainen. Majoittuminenkin onnistui perhesuhteiden kautta, sillä yösija löytyi Helanderin tädin ”resortista”.

Helsinkiläisduo on kuluttanut aikaansa esimerkiksi uiden ja kahvitellen.

– Olemme käyneet pulahduksella Vuohensaaressa, Märynummella ja Lehmijärvellä, Helander luettelee.

Kulkupelinään he käyttävät polkupyöriä.

– Ohjelmassa olisi vielä ainakin minigolfia, kaksikko toteaa ja kertoo todennäköiseksi kotiinpaluupäiväkseen lauantain.

Iltatoritunnelmaa he kuvailevat hyväksi. Torilla esiintynyt Olli Halonen ei ollut kummallekaan entuudestaan tuttu artisti.

– Avoimin mielin kuunnellaan, mitä sieltä tulee. Elävä musiikki kelpaa aina, Lankinen hymyilee.

Juttua korjattu 7.7.2022 kello 20.35. Poistettu sana ”eilen” jutun ensimmäisestä virkkeestä.