Paikku osaksi Matkahuollon verkostoa – ”Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat löytää helposti palvelujen pariin matkaketjujen avulla”

5
Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellus reitittää nykyisin matkaketjuihinsa myös Paikku-osuuksia. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon paikallisliikenne (Paikku) liittyi kesäkuussa Matkahuollon matkaketjuverkostoon.

Matkahuolto kertoo tiedotteessaan, että sen Reitit ja Liput -sovellus kattaa nyt 98 prosenttia kaikista kotimaan aikataulutetuista joukkoliikenteen vuoroista.

– Tarkoituksenamme on saada Reitit ja Liput -sovellukseen kaikki Suomen isot ja keskisuuret kaupungit tämän vuoden aikana, Matkahuollon kehityspäällikkö Kimmo Hartikainen sanoo tiedotteessa.

Yrityksen tavoitteena on laajentaa matkaketjuverkostoaan entisestään. Matkaketjulla tarkoitetaan sovelluksen automaattisesti reitittämää matkaa, joka voi sisältää monilla joukkoliikennevälineillä kuljettavia osuuksia. Jutun juonena on, että näille osuuksille voi ostaa liput yhdellä kertaa samalta alustalta.

– Salon paikallisliikenne, kuten koko Suomen bussiliikenne, on elpymisvaiheessa korona-ajan jälkeen. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat löytää helposti palvelujen pariin matkaketjujen avulla, Salon kaupungin liikennepalvelupäällikkö Tanja Ahola uumoilee tiedotteessa.

Matkahuollon matkaketjuverkostoon liittyivät kesäkuussa Salon lisäksi myös Kuopion ja Rovaniemen paikallisliikennetoimijat.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Elakoitynyt
1 vuosi sitten

On hyvä että paikallisliikenne säilyy.

Toivotaan hyvää jatkoa.

.

Kulkija
1 vuosi sitten
Reply to  Elakoitynyt

Syksy tulee ja sen jälkeen kylmä talvi, tarvitaan niitä ilta- ja edes lauantaivuoroja. Hyvä olisi, jos esim. Halikosta aamun ensimmäinen bussi kulkisi kaupunkiin jo 6.00.

Tavis torilta
1 vuosi sitten
Reply to  Elakoitynyt

Kun vain joku osaisi tehdä Paikulle toimivat reitit, ehkä pari, myös kaupungin sisällä. Ehkä vanhoja paikkurireittejä käyttäen kuten esimerkiksi Tupuri-Mahlakankare-Pahkavuori. Siellä monet jäivät kyytiä paitsi uuden reitin tultua. Oletan myös, että monet eivät osaa eivätkä uskalla Paikkua käyttää, kun auto kiertää ns. turhia mutkia.

Pertti
1 vuosi sitten

Olisin kyllä kulkenut jonkun verran paikulla, mutta en ymmärtänyt miten reitit meni. Se kulki aina tyhjänä Valhojaan….ekologista?

ufo
1 vuosi sitten
Reply to  Pertti

Mene kyytiin, niin ei kulje tyhjänä, ei se vielä pysty teleporttaamalla siirtymään paikasta toiseen valitettavasti.