PerPon tukala tilanne yllätti osittain – salolaispuheenjohtaja ei näe Mestaruusliigassa näivettymisen vaaraa

0
Mestaruusliigan salolainen puheenjohtaja Karri Virtanen pitää harmillisena, jos PerPo joutuu perinteisenä toimijana luopumaan liigapaikastaan.

Rovaniemeläisen lentopalloseuran Perungan Poikien tukala tilanne ei ollut täysin Mestaruusliigan pääsarjaryhmän tiedossa.

PerPo kertoi tiistaina, että se saattaa joutua luopumaan miesten liigapaikastaan, koska sen pitkäaikainen pääyhteistyökumppani vetäytyi taustalta. Lisäksi seuran vapaaehtoisia taustahenkilöitä on lopettanut, eikä uusia ole saatu tilalle.

– Joka kevät selvitämme seurojen tilannetta. Jos PerPon tilanne ei suoraan yllättänyt, niin harmillista se joka tapauksessa on. PerPo on ollut liigassa hyvin perinteinen toimija, Mestaruusliigan salolainen puheenjohtaja Karri Virtanen sanoo.

Virtanen kertoo, että pääsarjaryhmä on ollut kartalla PerPon haasteellisesta tilanteesta, mutta viimeisimmät käänteet tulivat yllätyksenä.

– Liigan puolelta meillä on keinomme arvioida seurojen tilannetta esimerkiksi talouden puolesta. Sen sijaan seurojen taustalla toimivien vapaaehtoisten määrän riittävyyttä emme pysty arvioimaan, Virtanen täsmentää.

PerPolla on kasassa yhdeksän pelaajasopimusta. Joukkueen päävalmentajaksi on kiinnitetty latvialainen Guntis Atars, joka muistetaan myös pelaajana Suomen kentiltä.

Lopullisen päätöksen liigasta luopumisesta tai siellä jatkamisesta PerPo tekee ylimääräisessä vuosikokouksessaan 4. elokuuta.

Lapin Kansa uutisoi keskiviikkona, että PerPon liigajatko huutaa 55 000–60 000 euroa.

Miesten lentopallolla näyttää olevan parhaillaan vaikeat ajat Rovaniemellä, sillä ex-liigaseura Napapiirin Palloketut joutui tänä kesänä luopumaan ensi kauden 1-sarjapaikastaan. NaPa ja naisten liigaseura WoVo aikovat yhdistää toimintansa. Seurat tiedottavat uudesta nimestä ja brändistä elokuussa.

Miesten Mestaruusliigassa koettiin viimeksi luopuminen maaliskuussa, kun Mestaruusliiga sulki oululaisen Ettan pääsarjasta. Virtanen ei kuitenkaan koe, että Mestaruusliiga olisi näivettymässä tulevaisuudessa.

Jos PerPo luopuisi, miesten liigaa pelattaisiin ensi kaudella kymmenen joukkueen voimin. Myös naisten liigan joukkuemäärä on ensi kaudella kymmenen.

– Pitää muistaa, että Kyyjärvi nousi ensi kaudeksi liigaan. He ovat tehneet pitkään valtavasti töitä nousun eteen, Virtanen sanoo.

– Meillä on vastakupissa paljon positiivisia asioita, mutta totta kai tällaiset hetket (PerPon tilanne) laittavat miettimään, mistä tämä kertoo ja miten voidaan kiinnittää jatkossa huomiota, ettei vastaavaa tapahtuisi.

Virtasen mukaan mitään luopumisten sumaa ei ensi kautta koskien ole näköpiirissä.

– Sellaisesta ei ole merkkejä. Tiedämme, että seurakentällä toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoistyöhön. Jokaisella seuralla olisi varmasti pohdittavaa Suomessa, jos samaan aikaan merkittävä tukija lähtisi ja vapaaehtoisia ei olisi riittävästi.

Virtanen toimii myös LP Viestin puheenjohtajana.

Minkälainen salolaisseuran tilanne on talkooväen riittävyyden suhteen?

– Meillä on lukuisia tosi sitoutuneita seuran eteen tekeviä henkilöitä, Virtanen kiittelee.

– Toki aina lisävoima on tervetullutta, jotta voimme jakaa kuormaa.