Poliisilla kiireinen viikonloppu – rattijuoppoja, kaahareita, pahoinpitelyjä, näpistyksiä

9

Lounais-Suomen poliisilaitoksella on ollut kiireinen viikonloppu. Poliisille on kirjattu useita rikosilmoituksia pahoinpitelyistä, omaisuusrikoksista, liikennerikoksista ja vahingonteoista, kertoo polisii tiedotteessaan.

​​​​Pahoinpitelyjä tapahtui sekä yksityisasunnoissa että julkisilla paikoilla. Niistä on ollut useampia henkilöitä kiinniotettuina. Vakavia henkilövahinkoja ei poliisin mukaan aiheutunut kenellekään.

Poliisi kirjasi myös näpistyksiä ja joitakin varkauksia ja sai kiinni useita rattijuoppoja.

Poliisi tutkii myös useita törkeitä ylinopeuksia.

Perjantai-iltana kahdeksan aikaan moottoritiellä Salossa 38-vuotias mies ajoi 203 kilometrin tuntinopeutta. Nopeusrajoitus on 120 kilometriä tunnissa.

Kaahareita oli liikkeellä myös Nousiaisissa ja Laitilassa.

Ylinopeuksia tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina, ja kuljettajat on määrätty ajokieltoon.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Autoileva autoilija
14 päivää sitten

En puolusta ylinopeutta ajavaa kaaharia, mutta yhtä vaarallinen on jääräpäisesti muuta liikennettä hitaammin ajava, joka ei lain hengen mukaisesti anna tietä sopivan paikan tullen.

Liikkuva poliisi taas valvoo kumpaakin ylinopeutta ja muuta liikennettä hitaammin ajavia. Näin liikenneturvallisuus paranisi.

Murmur
14 päivää sitten

Aina kun liikenneturvallisuudesta puhutaan, ilmestyy näitä bmw-jonneja, joiden mielestä suojatietä käyttävät jalankulkijat ja ”alinopeutta ajavat” ovat muka pahin riski.

Nopeusrajoitus kun ei ole se kaikille ja kaikissa keli/näkyvyysoloissa pakollinen tavoitenopeus. Vaan ylin nopeus, jota hyvällä säällä ja muun liikenteen salliessa saa ajaa.

Jos joku ajaa mutkaisella 80 kmh/tiellä hevoskuljetusautoa 70 km/h, niin ei siinä jarruteta pysäkille jokaista takaa ilmestyvää pikkuautoa varten.

Arki tulee
14 päivää sitten

Liikkuva poliisi on lakkautettu jo kymmeniä vuosia sitten.

Tapsa
14 päivää sitten
Reply to  Arki tulee

Liikkuva poliisi lakkasi olemasta vuonna 2013. Siitä ei minkään laskutavan mukaan ole kymmeniä vuosia.

Urpo
14 päivää sitten

Jääräpäisesti muita ajoneuvoja olennaisesti hitaammin eteneviä on kuitenkin vain hyvin vähän verrattuna ylinopeutta ajaviin. Kun lisäksi hitaammat ovat riski lähinnä sujuvuudelle, mutta ylinopeutta käyttävät myös turvallisuudelle, ohjaa se ymmärrettävästi poliisin toimintaa.

Miten hitaampi vaarantaa Autoilevan autoilijan turvallisuutta? Pakottaako hitaampi tekemään vaarallisen ohituksen vai onko ohituspäätöksestä vastuussa ohittaja itse?

Pyöräilijä ohitetaan usein aivan liian läheltä, kun auton kuljettajan ajotaito ei muuhun riitä. Kirjoittihan täällä eräskin kerran, että pyöräilijä on pakko ohittaa läheltä, jos vastaan tulee auto. Laki ei tällaista mahdollisuutta tarjoa, joten turhan vilkas mielikuvitus ohjaa osaa autoista vastuullisen kuljettajan sijaan.

Autoileva autoilija
14 päivää sitten

Senpä tähden on velvollisuus antaa tietä, jos ajaa mutkaisella tiellä muuta liikennettä hitaammin sopivan paikan tullen. Näin sanoo sääntö. Oli se sitten pyöräilijä, mopoilija, autoilija tai hevoskuljetus.

Näitä väärinymmärtäjiä on myös aina, jotka pitävät oikeutenaan terrorisoida käytöksellään muuta liikennettä.

Keijo K
14 päivää sitten

Mikäli et ole hälytysajossa noudatat suurinta sallittua nopeutta. Jos olet jotakin syystä kiireinen, noudatat lakeja ja sääntöjä. Lähde liikkeelle aiemmin ehtiäksesi, minne olet menossakin, ajoissa. Ei kaikkien ole pakko sopeutua, viime tippaan jäättävien hosumiseen liikenteessä. Sitten noiden törkeiden ylinopeuksien ajajien kalusto pitää takavarikoida ja myydä, vaikkapa poliisihuutokaupassa josta voivat ostaa sen takaisin.

Autoileva autoilija
14 päivää sitten

No, kuten sanoin, en puolusta ylinoputta ajavia. Pyritään ajamaan sitä sallittua nopeutta kaikki, ja jos ei pysty ajamaan, niin annetaan sitä tietä.

Pointti on tämä tien antaminen ja muiden huomiointi, näin liikenne sujuu. Ei se jääräpäinen – minulla on oikeus – johda kuin vaaratilanteisiin.

Se on taitava kuljettaja, joka pystyy sisäistämään tämän. Huono kuljettaja on kaahari: minulla on nyt oikeus ajaa näin.

Pertti
13 päivää sitten

Olet aivan oikeassa. Ei ole minun asiani arvuutella, miksi joku haluaa ohi. Päästän ohi vaikka ajan korkeinta mahdollista nopeutta. Ohi pyrkivällä voi olla todella hätä tai oikea syy nopeaan ajamiseen.

Minä teen velvollisuuteni, päästän ohi enkä aloita maantiepoliisin roolia erittäin viisaana ja tietävänä ihmisenä.