Rauvala, Vänttinen ja Isojunno täyttävät Perniön kirkon Lauluilla Suomesta

0
Pianisti Henni Isojunno (vas,) baritoni Jussi Vänttinen ja sopraano Saara Rauvala täyttävät Perniön kirkon suomalaisilla sävelillä.

Laulajapariskunta Saara Rauvala ja Jussi Vänttinen sekä pianisti Henni Isojunno esittävät ensi sunnuntaina Perniön kirkossa Kuulan, Melartinin ja Kuusiston lauluja.

Lauluja Suomesta -konsertti on osa Salon seurakunnan kesäkonserttien sarjaa. Tiedotteen mukaan konsertin jälkeen on tarjolla iltateet esiintyjien seurassa kirkon pihalla tai sateen sattuessa kirkossa.

Saara Rauvala on salolaislähtöinen sopraano, ja hän on valmistunut oopperan maisteriksi Malmön ooppera-Akatemiasta vuonna 2021. Häntä on kuultu muun muassa Ruotsin kuninkaallisen oopperan, Malmön oopperan, Vadstena-akatemian sekä Lyric Opera Studio Weimar’in produktioissa.

Syksyllä 2022 Rauvala tekee debyyttinsä Suomen kansallisoopperassa Papagenan roolilla oopperassa Taikahuilu. Viime vuosina Rauvalaa on kuultu Salossa Kivan lavalla omissa resitaaleissa sekä Teatteri Provinssin produktioissa, joissa hän on laajentanut osaamistaan puhe- ja musiikkiteatterin puolelle. Vuonna 2016 hänelle myönnettiin Salon Seudun Sanomien kulttuuripalkinto.

Baritoni Jussi Vänttinen on Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan voittaja vuodelta 2019. Hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa Moraléksen roolissa oopperassa Carmen syyskuussa 2019. Syyskuussa 2021 hän teki ensiesiintymisensä Radion Sinfoniaorkesterin solistina kamarioopperassa Renard.

Vänttinen on esiintynyt Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin, Oulu Sinfonian ja Pori Sinfoniettan solistina, esittänyt useita oopperarooleja kuten Don Giovanni ja kreivi Almaviva sekä kantaesittänyt useita suomalaisia oopperoita. Hän esiintyy aktiivisesti myös liedlaulajana. Kesällä 2022 Vänttistä voi nähdä Rikalanmäen Teatterivintillä Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja -näytelmässä Pojan roolissa.

Pianisti Henni Isojunno toimii tällä hetkellä Salon Musiikkiopistossa pianonsoiton- ja vapaan säestyksen opettajana sekä Halikon Musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtajana ja pianonsoiton opettajana. Isojunno on valmistunut musiikin maisteriksi keväällä 2014 Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta ja musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta keväällä 2012.

Opetustyön ohessa Isojunno on aktiivinen esiintyjä. Suomen lisäksi hän on esiintynyt viimeisten vuosien aikana myös Saksassa Trio KAH:in kanssa. Isojunno tekeekin tiivistä yhteistyötä useiden laulajien ja instrumentalistien kanssa. Ensimmäisen sooloresitaalinsa Henni Isojunno on pitänyt vuonna 2010.

Lauluja Suomesta -konsertti Perniön kirkossa (Lupajantie 6) 24. heinäkuuta klo 20.