”Reset-nappia” painava Salo HT:n kasvatti Jasper Lindsten siirtyy Ässistä Saksan kakkosliigaan

0
Jasper Lindsten kirjoitteli nimmareita Kiekkohaiden leirillä kesäkuussa 2019. Kuva: SSS-arkisto/Jan Sundman

Salo HT:n kasvatti Jasper Lindsten karistaa Suomen pölyt jaloistaan ja suuntaa ensi kaudeksi jääkiekon Saksan kakkosliigaan eli DEL2:een. Kesäkuun lopulla 28 vuotta täyttäneen Lindstenin uusi seura on Eispiraten Crimmitschau.

Seura oli viime kaudella DEL2:n runkosarjassa kuudes ja putosi puolivälierissä Ravensburgille voitoin 0–4. Crimmitschau on hankkinut ensi kaudeksi myös toisen suomalaishyökkääjän Henri Kannisen, joka siirtyy seuraan HPK:sta.

– Olen todella iloinen, että saimme Jasperin tänne. Hän on hyvin harjoitellut pelaaja, hänellä on hyvä ymmärrys pelistä ja hän liikkuu nopeasti. Olen saanut pelkästään positiivista palautetta Jasperin aiemmilta valmentajilta, Crimmitschaun päävalmentaja Marian Bazany suitsuttaa Lindsteniä seuran nettisivuilla.

– Jasperilla on ollut huonoa tuuria loukkaantumisten suhteen, mutta nyt hän on palannut hyvälle tasolle ja haluaa painaa ”reset-nappia” ja päästä takaisin vanhaan kuntoonsa.

Hyökkääjä Lindsten pelasi kaksi edellistä kautta Porin Ässissä matalin teholukemin. Viime kaudella hän oli lainassa myös yhden ottelun verran Ässien rakkaassa naapurissa Rauman Lukossa.

Ässiin Lindsten siirtyi Oulun Kärpistä, jossa hän saavutti SM-hopeaa keväällä 2019. Lindstenin väkevin kausi on ollut toistaiseksi 2016–2017, jolloin hän nakutti TPS:n paidassa runkosarjassa tehot 11+26=37. Samalla kaudella Lindsten palkittiin Matti Keinonen -palkinnolla eli hänellä oli Liigassa paras plusmiinussaldo (+28).

Muista salonseutulaispelaajista hyökkääjä Otto Niemisen ensi kauden seura löytyy Tanskasta. Someron Pallon kasvatin tuleva työnantaja on pääsarjaseura Odense Bulldogs.

Nieminen, 26, siirtyi kesken viime kauden Mestiksen Forssan Palloseurasta Slovakian liigan Spisska Nova Vesiin, jossa hän tehtaili 36 otteluun tehot 15+15=30.