Rikalanmäki täyttyy kulttuurista ensi viikolla – Kulttuuriviikolla tarjolla musiikkia, teatteria ja pakopelityyppinen tehtäväpolku

0
Burkinafasolaisen Delado-yhtyeen esitys sopii koko perheelle.

Pari vuotta sitten pienimuotoisena aloitettu Rikalanmäen Kulttuuriviikko järjestetään tänä vuonna entistä runsaampana ja monipuolisempana.

Rikalanmäellä tarjoillaan ensi viikolla muun muassa monologiesitys, afrikkalaista tanssia ja musiikkia. Tapahtumaviikon tämänvuotinen teema on yhdessä tekeminen.

Rikalanmäen muinaispolulla pääsee koko viikon ajan ratkomaan Rikalanmäen arvoitusta. Pakopeleistä innoituksensa saanut omatoiminen tehtävärata oli kulttuuriviikon ohjelmistossa jo viime vuonna. Tehtäväpolku aukeaa maanantaina puolen päivän aikaan, ja se sopii erityisesti alakouluikäisille perheineen.

Maanantaina starttaavat myös viikon esitykset ilmaiskonsertilla, kun monikulttuurinen Delado-yhtye Burkina Fasosta täyttää lavan afrikkalaisilla sävelmillä ja tanssilla. Yleisöllä on mahdollisuus päästä myös itse osallistumaan esimerkiksi erilaisiin soittimiin tutustumalla.

Orivesi All Stars on kaikille avoin pelimanniyhtye. Se on pitänyt ensimmäisen varsinaisen soittokurssinsa Salossa kuluvalla viikolla. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Tiistaina ja keskiviikkona Rikalanmäellä esitetään Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja -näytelmää. Torstaina mennään roots-musiikin äärelle bluegrass-yhtye Jussi Syren & The Groundbreakersin seurassa.

Perjantai-iltana Teatterivintillä nähdään musiikin täydentämä monologinäytelmä Sekasointuja. Oululaisen Saaga-teatterin esitys kertoo runoilija L. Onervan dramaattisen kasvutarinan lupaavaksi taiteilijaksi. Onervan roolissa nähdään sopraano Lotta Aakko ja livemusiikista vastaa Jaakko Rosnell. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho.

Kulttuuriviikko päättyy sunnuntaina edellisellä viikolla pidetyn yhteissoittokurssin päätöskonserttiin. Orivesi All Stars on kaikille avoin pelimanniorkesteri, joka pitää ensimmäisen varsinaisen kurssinsa Salossa heinäkuun lopussa. Vielä ei ole tiedossa kuinka paljon soittajia lounaskonsertissa nähdään.

Kulttuuriviikon järjestävät yhteistyössä Teatteri Provinssi ja Salon kaupungin kulttuuripalvelut.

Rikalanmäen Kulttuuriviikko 1.–7. elokuuta. Kulttuuriviikon avajais- ja päätöskonsertit sekä tehtäväpolku ovat maksuttomia.