Sähköyhtiö Lumo Energia lopettaa toimintansa – Toimitusjohtaja Ylelle: ”Sähkömarkkinalla ei tällä hetkellä ole mitään ennustettavuutta tai näkyvyyttä”

0

Sähköyhtiö Lumo Energia valmistautuu lopettamaan toimintansa, kerrotaan yhtiön verkkosivuilla.
Verkkosivujen mukaan pelkoa sähköntoimituksen yllättävästä päättymisestä ei ole, eikä tilanne vaadi tällä hetkellä asiakkailta toimia.
Yhtiö jatkaa sähköntoimitusta nykyisille asiakkailleen toistaiseksi normaalisti. Uusia sähkösopimuksia yhtiö ei kuitenkaan enää solmi, eivätkä nykyiset asiakkaat voi vaihtaa sopimustaan toiseen.
Yritysjärjestelyt ovat yhtiön mukaan kesken. Lumo Energian toimitusjohtaja Otto Savasti kertoi Ylelle, että yhtiö pyritään myymään ja että asiakkaat yritetään siirtää uudelle omistajalle.
– Sähkömarkkinalla ei tällä hetkellä ole mitään ennustettavuutta tai näkyvyyttä. On parempi laittaa pillit pussiin ennen kuin riskit kasvavat niin suuriksi kuin ensi talvena ennakoidaan olevan. Markkina on nyt niin haastava, että en näe, että meillä olisi edellytyksiä jatkaa itsenäisenä toimijana, Savasti sanoo Ylelle.
Savasti kertoo Ylelle toiminnan päättyvän myös Ruotsissa. Ruotsin yhtiö on myyty jo uudelle toimijalle.
Yhtiön verkkosivuilla sanotaan, että se tiedottaa asiakkaitaan, kun aiheesta on lisätietoa. Yhtiön mukaan sen asiakkaana on yli 60 000 kotitaloutta.

https://www.lumoenergia.fi/
https://yle.fi/uutiset/3-12552393

STT

Kuvat: