Salo Circus Festival hauskuuttaa uudella ohjelmistolla – tapahtumassa nähdään aurinkoenergialla käyvä sähköpyörä, lyhytelokuvia ja sirkusopetusta

0
Lasca Fox kulkee sähköpyörällään Berliinistä Saloon.

Salossa järjestetään tänä kesänä Salo Circus Festival neljättä kertaa. Festivaali on tulevan viikon kolmipäiväinen spektaakkeli. Vanhaa konseptia on höystetty uusilla aluevaltauksilla, joita ovat muun muassa tapahtumapaikka Teijo, varietee-esitykset sekä kaksi lyhytelokuvaa.

– Teijo on kokonaan ennennäkemätön festivaalin miljöö. Uutena ohjelmanumerona siellä onkin esimerkiksi pariakrobatiaa sunnuntaina, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Eikka Alatalo.

Arctic Ensemlen pariakrobatiaesitys Tuuliajolla nähdään Teijon Masuunissa sunnuntaina.

– Kaksi sirkusaiheista lyhytelokuvaa tullaan näkemään lauantaina Kivassa, joka on aikanaan toiminut elokuvateatterina. Puitteet ovat siis kunnossa, hän jatkaa.

Salo Circus Cabaretin ohjelmistoon kuuluvat lyhytelokuvat AETHER sekä Now my heart is full. esitetään kultturitalo Kivassa lauantaina.

Berliinistä Saloon saapuva Lasca Fox esittää aurinkoenergialla toimivalla sähköpyörällä päästövapaan shownsa lauantaina ja sunnuntaina. Pyörän ohella myös trailerin päälle asennettu lava toimii auringonvalolla. Lasca Foxin esityksessä kuullaan innovatiivista musiikkia.

– Lasca Fox saapuu paikalle Saksasta kulkien osan matkaa pyörällä ja toisen osan laivalla, Alatalo kertoo.

Koko perheen Sirkus- ja Parkourtyöpajoihin pääsee lauantaina aamupäivällä Tykkipuistossa ja Hermannin koulussa.

Esittävän taiteen ammattilaisille ja sirkusalaa pitkään harrastaneille on luvassa omia luentoja sekä työpajoja. Fysioterapeutti Atte Niittykangasta kuullaan perjantaina Hermannin koulussa.

– Alan tekijöille tarjotaan fysioterapeutin luento. Se käsittelee, miten sirkustaiteilija voi tehdä kestävän uran rikkomatta paikkojaan, Alatalo sanoo.

Marko Grönholmin Fighting Monkey Inspired Workshop -työpajassa perehdytään siihen, miten voi kehittää mukautumiskykyä sekä luovuutta muuttuvissa tilanteissa ja ympäristöissä. Festivaalissa on muiden ohella RISA Pariakrobatia Workshop.

– Myös monikansallinen Soif Totale -ryhmä tarjoaa esitysten lisäksi opetusta esittävien taiteiden ammattilaisille, Alatalo tähdentää.

Salo Circus Festival 29.–31.7.2022 perjantaina kello 13–23 ja lauantaina kello 11–23 Salossa. Sunnuntaina kello 11–15 Teijolla. 

Arctic Ensemblen Tuuliajolla nähdään lauantaina Teijolla. Kuva: Janne-Pekka Manninen