Salo Soi jälleen ensi kesänä

30
Tänä vuonna loppuunmyyty kaupunkifestivaali järjestetään taas ensi vuonna. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Iltanen

Jo kolmatta kertaa järjestettyä Salo Soi -kaupunkifestivaali vietettiin Salossa perjantaina ja lauantaina. Kumpanakin päivänä loppuunmyyty festivaali keräsi Farmoksen tontille yli 6 000 kävijää. Festivaalin kahdella lavalla nähtiin viikonlopun aikana liki kaksikymmentä esiintyjää, joiden joukossa olivat muun muassa Bonnie Tyler (UK), Uriah Heep (UK), The Baseballs (DE), Suvi Teräsniska, Neon 2, Kolmas nainen ja Neljä Ruusua.

– Salo on mahtava festivaalikaupunki, tänne on aina ilo tulla. Salo Soi oli tänäkin vuonna menestys ja Farmoksen tontti tarjosi hyvät puitteet festivaalille. Oli helppo tehdä jatkopäätös, festivaalia järjestävän RH Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Riki Huhtala toteaa tiedotteessa.

Historian ensimmäinen Salo Soi -festivaali järjestettiin kesällä 2019, jolloin tapahtuma myytiin loppuun jo etukäteen. Kesän 2020 festivaali jäi koronaviruspandemian takia väliin, mutta kesällä 2021 Salossa juhlittiin jälleen rajoitusten sallimissa puitteissa. Kesällä 2022 Soi-festivaaleja järjestetään Porvoossa, Savonlinnassa, Salossa, Hyvinkäällä, Kemijärvellä, Kotkassa, Järvenpäässä, Oulussa ja Tampereella.

30 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
21 päivää sitten

Ja oli jokiranta sunnuntaiaamulla sen näköinen, että oli juhlittu. Kai järjestäjä siivoaa, ettei jää meidän kaupungin veronmaksajien kustannettavaksi? Ensi vuoden ehtoihin, että myös roskaamista on valvottava.

Ei pelkkää menoa
21 päivää sitten
Reply to  Tosi on

Tiedätkö muuten, miten paljon näin hieno tapahtuma tuo kaupunkiin rahaa, elinvoimaa ja näkyvyyttä? Tietenkään ei saisi roskata, ja ihannemaailmassa kukaan ei roskia heittäisi luontoon, mutta jos puhtaasti salolaisten rahoja ajatellaan, siivoamisesta tulevat kulut (pari kesähessua muutamaksi tunniksi) on aika lailla hyttysen kakka kylään virranneiden rahojen rinnalla.

Ilo kuulla, että salolainen kaupunkifestariperinne jatkuu.

Peltari
20 päivää sitten

Hienosti toimi, ei valittamista. Jengi veti täysillä, ja uskomaton urakka oli vetäjillä. Kymmenen pistettä.

Keijo K.
20 päivää sitten

Kannattaako välttämättä noin vahvasti puolustaa kaikkia roskaajia? Onhan näkyvyys, elinvoima ja rahantulo hyvä asia, mutta ei kaikkien kävijöiden välttämättä tarvitse olla kuin kotonaan. Voisithan sinäkin kesähessuksi heittäytyä, ihan vaikka talkoomielessä.

Urpo
19 päivää sitten
Reply to  Keijo K.

Minäkään en pidä ajatuksesta, että ikään kuin ostetaan oikeus roskata.

Perusasiat pitää olla kunnossa, ja sen päälle rakennetaan kaikki muu. Musiikkia täytyy olla mahdollista kuunnella ilman, että roskat putoavat käsistä maahan. Vai tunnustaako joku, että vaatimus on itselle kohtuuton?

Marko
19 päivää sitten
Reply to  Urpo

Niin, teidän ikäpolvenne ei ole koskaan roskannut, kipannut vaan roskat mereen ja avokaatopaikoille. Pallohan on hyvässä kunnossa teidän riekkumistenne jäljiltä, roskat ovat todellakin pudonneet.

Urpo
19 päivää sitten
Reply to  Marko

Minun ikäpolveni ei ole homogeemista sakkia. Osa roskaa, osa ei. Uutisoitiinko esimerkiksi vuoden 2006 Jukolan viestin jäljiltä roskaamisesta, kun Salon väkiluku tuplantui viikonlopun aikana? Ei ollut tarvetta.

Se, miten yhteiskunta jätehuollon 40 vuotta sitten oli järjestänyt, ei liity asiaan mitenkään. Nyt puhutaan tämän päivän tilanteesta ja siitä, mikä on ok.

Marko
18 päivää sitten
Reply to  Urpo

40 vuotta sitten oli olemassa valistuneita ihmisiä, jotka eivät roskanneet. Roskaaminen ei ole koskaan ollut Suomessa kenenkään muun syy kuin roskaajan.

Jos omat valinnat ovat tai ovat olleet vääriä, on turha yrittää vierittää vastuuta yhteiskunnalle. Tuota selitysmallia käyttävät syyllistyvät omien valintojensa valkopesuun.

Keijo K.
18 päivää sitten
Reply to  Marko

Joskus hehkutettiin vapaata kasvatusta autuaaksi tekevänä asiana. Nyt on rikollinen se, joka huomauttaa vaikkapa roskaamisesta.

Huomautuksen kohde saattaa saada vaikean trauman, kun tekemisiään kritisoidaan. Vapaa tekeminen kunniaan.

Marko
17 päivää sitten
Reply to  Keijo K.

Niin, taisit saada sen trauman, kun huomautin sukupolvesi aikaansaannoksista. Kerropa mitä tiedät kasvatuksestani tai kuka on minut kasvattanut, kun esität noita väitteitäsi niin pontevasti. Jos menee sormi suuhun, niin ei kannata menää henkilökohtaisuuksiin.

Keijo K.
17 päivää sitten
Reply to  Marko

Nyt jäi avoimeksi vielä se, mitä en tiedä. Oletko saanut jonkinlaisen kasvatuksen vai oletko kasvanut vapaasti. Mikä osa kommentistani on kohdistunut sinuun henkilökohtaisesti?

Voisimmehan keskustella aiheesta aivan nokakkainkin, eläkeukolla on aikaa. Ehdotuksia.

Marko
17 päivää sitten
Reply to  Keijo K.

Jos osoitit vastauksesi minulle, niin ketä sitten tarkoitit, jos et minua?

Allan
18 päivää sitten
Reply to  Marko

Ilmastovouhottaja puolustamassa roskaajia.

Jopa jotakin.

Marko
17 päivää sitten
Reply to  Allan

Ilmastovouhottajaksi nimittäminen kertoo sen, että menivät pasmat sekaisin.

Allan
17 päivää sitten
Reply to  Marko

Varmaankin tiedät, että roskat hajoavat mikromuoviksi ja päätyvät mereen. Meressä mikromuovit häiritsevät normaalia veden haihtumiskiertoa ja kiihdyttävät ilmastonmuutosta.

Tavallinen
17 päivää sitten
Reply to  Allan

Jätettiinkö kaikki roskat siivoamatta? Puheestasi päätellen ilmeisesti jätettiin. Muussa tapauksessa mielipiteesi on turhaa saivartelua.

Urpo
17 päivää sitten
Reply to  Tavallinen

Minusta ei riitä, että joku toinen siivoaa roskat.

Tavallinen
17 päivää sitten
Reply to  Urpo

Minäkin siivoan aina itse roskani. Tilaisuuden hoitava yritys on velvollinen siivoamaan ympäristön En ole kuitenkaan niin hyvä ihminen, että voisin kritisoida muita päivästä toiseen.

Allan
17 päivää sitten
Reply to  Tavallinen

Hyväksyt siis muilta roskaamisen kun yrityksen kuuluu siivota?

Tavallinen
17 päivää sitten
Reply to  Allan

Kaikissa isoissa tapahtumissa on aina roskahaitta. Itse en roskaa, mutta en ole kuitenkaan edelleenkään niin tiukkapipoinen, että tekisin vähäisestä asiasta isoa numeroa. Ehkä jotkut ovat niin hyviä ihmisiä,että he ovat oikeutettuja kritisoimaan muita. En usko, että yksikään ihminen voi väitttää, ettei ole elämänsä aikana ikinä syyllistynyt roskaamiseen.

Urpo
17 päivää sitten
Reply to  Tavallinen

Jos olen joskus tehnyt virheen ja ottanut siitä opikseni, en koe menettäväni puheoikeutta muiden virheisiin. Yhteiskunnassa olisi aika villi meno, jos vain virheettömillä olisi oikeus kritiikkiin.

Allan
17 päivää sitten
Reply to  Tavallinen

”En ole kuitenkaan edelleenkään niin tiukkapipoinen, että tekisin vähäisestä asiasta isoa numeroa.” Minusta roskaaminen tapahtumissa ei ole vähäinen asia. ”Ehkä jotkut ovat niin hyviä ihmisiä, että he ovat oikeutettuja kritisoimaan muita.” Niinhän ne ilmastoaktivistit ovat tehneet ja toimineet vuosia. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Kommenttisi ei ole yhtään asiallisempi kuin minunkaan kommentit, vaan ne osoittavat ylimielisyyttäsi jolla huomauttelet muita. Samanlaista ylimielisyyttä on ilmastovouhottajienkin kommenteissa, vaikka muissa tilanteissa heistä suurin osa tekee ja toimii eri tavalla kuin vaativat muita tekemään. Kun heitä huomauttaa siitä, niin he vähättelevät tekojaan ja alkavat mollaamaan huomauttajaa. Juuri niin kuin sinäkin teit. Kun käytän nimitystä… Lue lisää »

Allan
17 päivää sitten
Reply to  Tavallinen

Muussa tapauksessa mielipiteesi on turhaa saivartelua.”
Jos ilmastokriittinen huomauttaa, että jokin asia kiihdyttää ilmastonmuutosta, niin se sitten on mielestäsi saivartelua?
Ilmastokriittiset ovat koko ajan olleet sitä mieltä, että ilmastonmuutoksesta vouhkaavat vouhkaamisen ilosta, eivätkä itse elä kuten saarnaavat.

Tavallinen
17 päivää sitten
Reply to  Allan

Kun roskat on siivottu, siitä ei tule mitään ilmastohaittaa. Mistä ilmastovouhotukseta puhut, jos olet ilmastokriittinen? Miten hyvän asian ajaminen on vouhotusta? Kerrohan millaiset näkemykset teillä ilmastokriittisillä on?

Joku dieselautoilija kertoi taannoin näillä sivuilla, että hänen hiilijalanjälkensä on negatiivinen. Ehkä hän asuu ekotalossa ja syö pelkkiä vihanneksia.

Olen ennenkin seurannut sinun mielipiteitäsi, asiallisia vastauksia et juurikaan anna.

Allan
17 päivää sitten
Reply to  Tavallinen

”Kun roskat on siivottu, siitä ei tule mitään ilmastohaittaa.” Mistä tiedät, että kaikki roskat siivottiin pois?

”Olen ennenkin seurannut sinun mielipiteitäsi”. Sitten tiedät vastaukset kysymyksiisi, joten turha kertaus sinua varten on tarpeetonta, kun ne eivät ole mielestäsi asiallisia. Kovinkaan hyvin et ole kuitenkaan mielipiteitäni lukenut.

Pertti
17 päivää sitten
Reply to  Marko

Ihmisiä ei kasvateta, he eivät ole mitään perunoita. Perunoita ja viljaa kasvatetaan.

Tommy Tabermann sanoi, että lasta pitää rakastaa ja antaa tilaa. Elä oikein ja näytä esimerkilläsi miten kuuluu toimia.

Lapset oppivat vanhemmiltaan miten toimitaan. Jos ihmiset roskaavat, niin se on vanhempien syy. Ns. vapaa kasvatus oli roskaa. Se ei tarkoita, että voit toimia ilman vastuuta.

Niko
17 päivää sitten
Reply to  Pertti

Eiköhän Salonjoki ole jo ennestään aika likainen.

Allan
17 päivää sitten
Reply to  Niko

Kun se joki on jo ennestään likainen, niin sitä voi sitten vapaasti liata lisää?

Niko
16 päivää sitten
Reply to  Allan

Ei tietenkään jokainenhan sen ymmärtää.

Urpo
16 päivää sitten
Reply to  Niko

Mitä edellisellä kommentillasi (joki on aika likainen) halusit sanoa?