Salon Paikun päivittäinen matkustajamäärä nousi tuhannella vuodentakaisesta

7
Mathildedalista Salon kautta Ollikkalaan ajava "kolmonen" on yksi Paikun suosituimmista linjoista. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

Ilmaiskokeilun vuoksi Salon Paikulla ajelee päivässä tuhatkunta matkustajaa enemmän kuin vuosi sitten.

Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannerveden mukaan kuluvan viikon tiistaina matkustajia oli 1300 ja sitä edeltävänä tiistaina 1460, kun taas vuosi sitten vastaavana heinäkuisena tiistaina Paikun kyytiin hyppäsi 386 matkustajaa. Ennen juhannusta matkustajamäärät pyörivät 550 paikkeilla.

Kaupunkikehityslautakunnan perustaman joukkoliikennetyöryhmän kokeilu alkoi juhannuksena ja kestää heinäkuun loppuun. Mannervesi toivoo, että loppukuun aikana Paikun ilmaiskyydit tulevat kaupunkilaisille entistä tutummiksi.

– On hienoa, jos matkustajamäärät säilyvät tällä tasolla, ja vielä parempi, jos ne tästä vielä nousevat. Toivottavasti jatkossa on matalampi kynnys käyttää Paikkua myös normaaliaikana niin koulu- kuin työmatkoillakin.

Se, tullaanko ilmaisia kyytejä tarjoamaan tulevaisuudessa, jää Mannerveden mukaan nähtäväksi.

– Kyllä meillä on kaupunkikehityslautakunnan kanssa yhteinen tahtotila erilaisiin kampanjoihin ja esimerkiksi teemapäiviin liittyen.

Kesäkuun alussa Paikku otti käyttöön myös vuorokausilipun, jolla voi ajella päivän aikana niin paljon kuin haluaa. Ilmaiskokeilun aikana vuorokausilippujen menekistä ei voi vielä oikein todeta mitään, mutta kysyntää kertalippuja kattavammille vaihtoehdoille kuitenkin on.

– Itselläni oli joskus sata vuotta sitten Helsingin Seudun Liikenteen kuukausilippu, ja se on kätevä. Mikäli se minusta on kiinni, pyrimme lanseeraamaan tällaisenkin tuotteen, Mannervesi lupailee.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Loogista
6 kuukautta sitten

Polttoaineiden kova hinnannousu lienee tärkein syy julkisten liikennevälineiden matkustajamäärien kasvuun. Tien päällä ei enää näy läheskään niin paljoa vanhoja bensasyöppöjä henkilöautoja kuin viime vuonna.

Tammisiltalainen
6 kuukautta sitten

Onko jossain näkynyt laskelmia paljonko yksi ilmaiseksi Paikkua käyttävä matkustaja maksaa Salon veronmaksajille?

Tyytyväinen matkustaja
6 kuukautta sitten

Kaikkea ei kannattaisi rahassa mitata. Palvelu on pääasia – ja sitäpaitsi salolaiset maksavat myös veroja. Hyvää palvelua on myös se, että normaali paikkuhinta on vain 3,30 euroa, ja lippu on voimassa 2 tuntia.

Tammisiltalainen
6 kuukautta sitten

Turun seudun Fölissä lippu maksaa 3 euroa ja on myös voimassa 2 tuntia. Reittejä vaan on tarjolla ihan eri määrä, vaikka Rymättylästä Turun kautta Korppooseen.

lasse Reunanen / Salo
6 kuukautta sitten

Ei se nyt paljon mitään lisää maksa kun SSS kertoi tänään matkustajamääristä. Kun kertoo ne luvut hinnalla saa viitteen summasta, josta pois otettava kuukausilipun lunastaneet. Ilmaiset matka eivät tuo lisäkuluja paljonkaan. Muutaman matkan olen jo ehtinyt itsekin ilmaiseksi käyttää, hyvä kokeilu.

Autonkoppura
6 kuukautta sitten

Kun laskee rehdisti vuotuiset kulut eli auton arvon aleneman, renkaat, vakuutukset ja bensat, niin yksi liikkeellelähtö henkilöautolla maksaa 2-3 €. Jos joku väittää muuta, niin rätingit tänne kiitos.

Salo tutuksi
6 kuukautta sitten

Kun lähtee turistiasenteella liikkeelle, on mielenkiintoista tehdä paikku-kierrokset ympäri laajaa Salon kaupunkia, esim kierros per päivä. Käyttäkää nyt ihmeessä ainutlaatuista tilaisuutta hyväksenne. 🙋