Salon sunnuntaitorilla luvassa tanssimusiikkia, folk rockia ja sirkusta

0
TipTop Walkersin erikoisuutena ovat pitkäjalkaiset ihmishahmot. Kuva: Lassi Tauriainen

Tulevana sunnuntaina Salon torilla päästään nauttimaan elävästä musiikista ja sirkustempuista.

Kello 10 torilla esiintyy lavatanssin ystäville tuttu tanssimusiikkiyhtye Tähdenlento. Yhtyeeseen kuuluvat laulaja Karoliina Erkintalo, harmonikansoittaja Anna Schukov, rumpali Esko Mänty, basisti Juhani Soiluva ja kitaristi Risto Nuuros.

Tanssimusiikkiyhtye Tähdenlento on sunnuntaitorin ensimmäinen esiintyjä. Kuva: Auli Nuuros

Tähdenlennon jälkeen kello 11.45 Taideyhdistyksen Salo Circus Road Show tarjoaa maistiaisia tulevasta sirkusfestivaalista, joka järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Torilla taiteilee tanssiakrobaatti Simon Granit, joka yhdistää esityksissään sirkusakrobatiaa, käsilläseisontaa, breakdancea, trikkausta ja nykytanssia.

Tanssiakrobaatti Simon Granit on kotoisin Tukholmasta, mutta asuu tällä hetkellä Rotterdamissa. Kuva: Roosa Oksaharju

Toisena sirkusesiintyjänä nähdään berliiniläinen muusikko Lasca Fox, joka tarjoilee sähköpolkupyöränsä kyydistä viihdyttävän kattauksen elektronista ja funkahtavaa biittiä. Torilla ja Tykkipuistossa voi tavata myös TipTop Walkersin puujalkahahmon ja jonglöörin.

Lasca Fox kuljettaa sähköpolkupyöränsä kyydissä minifestivaalia jopa 120 kilometriä päivän aikana. Kuva: Leon Kopsch

Kello 12.15 lavan valtaa salolainen folk rock -yhtye Wounded Silence. Kokoonpanoon kuuluvat laulaja-kitaristit Martti Halme ja Esko Lahdenmäki, basisti Antti Hallamaa ja rumpali Markku Nummi. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu omien kappaleiden lisäksi myös muun muassa Bob Dylanin, Lou Reedin, The Beatlesin ja Bruce Springsteenin tuotantoa.

Osa folk rock -yhtye Wounded Silencen jäsenistä on soittanut yhdessä teini-ikäisistä lähtien. Kuva: Pertti Falkstedt

Kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman järjestävät Lasten Laulukaupunki ry ja Salon Torikaffe yhdessä Salon kaupungin kanssa.