Salossa anastetut panttipullot ja -tölkit pääosin löytyneet – poliisi suoritti keskiviikkona kotietsinnän lähellä rikospaikkaa, epäillyt ovat poliisin vanhoja tuttuja

5
Salosta anastettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä runsas määrä pantillisia pulloja ja tölkkejä. Nyt poliisi on päässyt tekijöiden jäljille. Kuva: SSS-arkisto

Salossa Pormestarinkadulta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä anastetut tyhjät pantilliset pullot ja tölkit ovat pääosin löytyneet, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisi on saanut lukuisia yleisövihjeitä huomattavan suurista pullonpalautuksista, ja epäiltyjen tekijöiden jäljille päästiin nimenomaan yleisövihjeiden ansiosta.

Lounais-Suomen poliisi suoritti keskiviikkona kotietsinnän lähellä anastusrikoksen tapahtumapaikkaa. Salon poliisin rikosylikonstaapeli Jukka Kyynäräinen kertoo, että takavarikkoon lähti arviolta 10 000 pantillista juomapakkausta.

– Löysimme kotietsinnän yhteydessä yli 20 isoa säkillistä juomapakkauksia. Yhteen säkkiin mahtuu useampi sata tölkkiä tai pulloa, Kyynäräinen toteaa.

– Osa juomapakkauksista ehdittiin jo palauttaa, mutta merkittävä määrä niitä on vielä jäljellä, hän lisää.

Kyynäräinen sanoo, että epäiltyjä rikoksen tekijöitä on useita.

– Tarkemmin asiat selviävät, jahka olemme suorittaneet kuulusteluja ja muita tutkintatoimenpiteitä.

Epäillyt ovat Kyynäräisen mukaan poliisin vanhoja tuttuja.

– Sitä emme toistaiseksi tiedä, miten he ovat osanneet mennä tähän kyseiseen juomapakkauksia sisältäneeseen konttiin, hän mainitsee.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa rikosnimikkeellä varkaus.

”Löysimme kotietsinnän yhteydessä yli 20 isoa säkillistä juomapakkauksia. Yhteen säkkiin mahtuu useampi sata tölkkiä tai pulloa.”

Salon Seudun Sanomat uutisoi epäillystä anastusrikoksesta printtilehdessä 27. heinäkuuta. Tuolloin kerrottiin, että juomapakkaukset on anastettu Pormestarinkadulla sijainneesta lukitusta kontista.

Konttiin oli varastoitu viikonloppuna käydyn Salo Volley -lentopallotapahtuman tiimoilta kertyneet pantilliset pullot ja tölkit. Mikäli juomapakkaukset olisivat jääneet häviksiin, tapahtuman järjestäjätahona toimivalle urheiluseura LP Viestille olisi koitunut arviolta tuhansien eurojen menetykset.

Sekä ylikonstaapeli Kyynäräinen että Salo Volleyn tapahtumapäällikkö Pirjo Silenius arvioivat maanantaina 26. heinäkuuta, ettei konttiin murtauduttu sattumalta.

– Pelkästään pullojen ja tölkkien lajittelussa on tehty ihan jäätävä duuni. Joukkueen pelaajatkin olivat hoitamassa myyntiä ja lajittelua muiden talkoolaisten kanssa. Varkaus tekee ensi kaudelle tosi ison loven. Pelaajien rahoja tässä varastettiin, ja se raha täytyy tehdä nyt jostain muualta, Silenius kommentoi Salon Seudun Sanomien printtilehdessä 27. heinäkuuta.

”Sitä emme toistaiseksi tiedä, miten he ovat osanneet mennä tähän kyseiseen juomapakkauksia sisältäneeseen konttiin.”

Poliisi haluaa kiittää kansalaisia aktiivisuudesta ja toivoo edelleen silminnäkijähavaintoja itse anastusrikoksesta Pormestarinkadulta. Anastustapahtumaan liittyvät havainnot pyydetään toimittamaan puhelimitse Lounais-Suomen vihjepuhelimeen 0295 417 259, WhatsAppilla tai tekstiviestitse numeroon 050 411 7655 tai sähköpostitse vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

 

Juttua muokattu 27.7.2022 kello 11.47. Otsikkoa muutettu ja lisätty rikosylikonstaapelin kommentit.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Repa
4 kuukautta sitten

Hyvä kun juttu selvisi, ettei tähän enää tämän enempää käytetä palstatilaa. Toivottavasti ei poliisikaan enää kovin paljon tähän resurssejaan tuhlaa.

Pera
4 kuukautta sitten
Reply to  Repa

Mauton ja asiaton kommentti. Toivottavasti Repan omaisuus ei koskaan joudu varkaiden kohteeksi.

Repa
4 kuukautta sitten
Reply to  Pera

Eikö sinun mielestäsi tämä noin 1500-2000 euron varkaus ole saanut kohtuuttomat mittasuhteet mediassa ja poliisin toiminnassa? Poliisihan jättää muun muassa kaikki polkupyörävarkaudet tutkimatta, vaikka niissä usein taloudellinen menetys on suurempi kuin tässä tapauksessa.

Pera
4 kuukautta sitten
Reply to  Repa

Ei ole.

MDI
4 kuukautta sitten
Reply to  Repa

Oma kokemus; vahingonteko 8.000 – 10.000 euroa korjausarviolla, ja rikostutkinta oli luokkaa ”tiedättekö tekijän, muuten emme ehdi tutkia asiaa.”