SalPalle selvä ja hallittu 3-0-kotivoitto, katso ottelutallenne

0
Sinivalkoisen SalPan Oskari Jakonen hankki rangaistuspotkun ja viimeisteli ensimmäisen puoliajan heikompien laukausten jälkeen myös maalin. Tobias Laaksonen raatoi puolestaan vasempana wing-backina. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Salon Palloilijat nappasi lopulta selvänumeroisen ja hyvin hallussa olleen peliesityksen avulla 3-0-kotivoiton Tampere Unitedista jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkon ottelussa.  Avausmaalin viimeisteli rangaistuspotkusta Joonas Meura, toisen Oskari Jakonen ja kolmannen Elmo Heinonen.

Samalla lohkon tasaisuus alkaa mennä jo äärimmäisyyksiin. SalPa jatkaa edelleen kuudennella sijalla, mutta matkaa kärkeen ja sitä kautta sarjanousuun on vaivaiset kaksi pistettä.

Peli eteni suhteellisen tasaisena, hienokseltaan SalPan hallitsemana ensimmäiset 25 minuuttia. Maalintekotilanteet olivat varsin vähissä.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä nähtiin se, mihin kotijoukkueen ”yläkolmikko” John Fagerstöm-Elmo Heinonen-Oskari Jakonen voi parhaimmillaan pystyä. Kaikki miehet olivat mukana näyttävässä kombinaatiossa, jonka myötä pallo saatiin toivottuun tilanteeseen: nopealle Jakoselle, joka pääsi kiihdyttämään kohti vastustajan maalia.

Hänet kaadettiin, ja pallo vietiin pilkulle. Meuran viimeistely oli varma.

Osuman jälkeen SalPa sai luotua ensimmäisen puoliajan lopussa muutaman suhteellisen varteenotettavan tekopaikan. Vedot hieman rangaistusalueen ulkopuolelta suuntautuivat kuitenkin enimmäkseen selvästi yli tai ohi maalin.

Juuri Jakosella oli huomattavasti parantamisen varaa kulma- ja vapaapotkuissa sekä kaukolaukauksia. Nämä heikommat suoritukset tuli kuitenkin korvattua heti toisen puoliajan alussa. Ensin Fagerström uhkasi liu’ullaan TamU:n maalia, pallo ajautui Jakoselle, jonka laukaus painui verkkoon 48. minuutilla.

Tunnin kohdalla tulleen 3-0-maalin pohjusti jälleen omalta osaltaan Fagerström. Hän sai pelattua pallon vasempana wing-backina pelanneelle Tobias Laaksoselle. Hänen laukauksensa oli jo yllättää TamU:n maalivahdin Antti Kuusisen. Hän sai pidettyä pelivälineen niukasti maaliviivan toivomallaan puolella, mutta Heinonen oli hereillä paluupallossa.

Ottelun yleisömäärä oli 465.

Teksti: Olli Mäntylä


Otteluennakko:

SalPa yrittää palata voittojen tielle lauantaisessa jalkapallon Kakkosen B-lohkon kamppailussa, jonka Salkkari näyttää suorana nettisivuillaan digitilaajilleen. SalPan vastus on entinen liigaseura ja Suomen mestari Tampere United. Vapunaattona Tampereella pelattu ottelu päätyi TamU:n 4–1-voittoon, joten Joutsenlauma lähtee kotipeliinsä revanssi mielessä.

Seitsemäntenä oleva SalPa on TamU:sta neljän pisteen päässä, ja lisäksi tamperelaisilla on ottelu vähemmän pelattuna.

SalPa on kolmesta edellistä pelistään hävinnyt HJS:lle ja MuSalle sekä saalistanut tasapelipisteen viime lauantaina Ilves-Kissoja vastaan. TamU hävisi viime pelissään Jazzille, tätä ennen sillä oli alla tasapeli ja voitto.

– Saadaan tosi kova joukkue vastaan, mutta kyllä se nyt on sellainen tilanne, että ei olla voitettu tuossa ylänurmella tällä kaudella kertakaan, niin kotiyleisö ansaitsee nyt sen voiton. Ei paineita, positiivisen tekemisen kautta lähdetään hakemaan tulosta, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kertoi Joutsenlauman nettisivuilla.

MuSan lisäksi SalPa on hävinnyt ylänurmella Ilvekselle.

SalPalta puuttui liuta pelaajia Ilves-Kissat-ottelusta ja myös pelin aikana tapahtui loukkaantumisia. Suonperä ei halunnut avata otteluennakossa joukkueen terveystilannetta TamU-peliä ajattelen, mutta tiedotteen mukaan ”treenien perusteella sekin puoli näyttää hyvältä”.

Ottelun selosti Kimmo Muttilainen. Voit katsoa ottelutallenteen alta.

 

Jos lähetysikkuna ei näy yllä, katso ottelu täältä.
Teksti: Tuomas Reinikainen
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments