SM-padel lyötiin käyntiin Urheilupuistossa – entinen squashammattilainen eteni jatkoon, mutta korisliigapelaajan tie nousi pystyyn

0
Salon ykköspelaaja Kushtrim Myftari ei selvinnyt parinsa kanssa SM-turnauksen pääsarjaan. (Kuva: SSS/Juha Tuuna)

Yksi SM-viikon odotetuimmista lajeista, padel alkoi perjantai-iltana Urheilupuistossa miesten karsintaotteluilla. Yleisöä olikin kertynyt mukavasti kenttien laidalle.

Mukana oli myös salolaisväriä, kun kaupungin ykköspelaaja Kushtrim Myftari haki paikkaa pääsarjassa turkulaisparinsa Sakari Kottelinin kanssa. Myftari/Kottelin kuitenkin hävisi karsintaottelunsa parille Juha Raumolin/Henri Aarnio 1–6, 6–7 (3–7).

Padel vetänyt puoleensa lukuisia huippu-uransa jo lopettaneita mailapelaajia. Esimerkiksi Raumolin on entinen squashammattilainen, joka oli parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 29.

Padel vetää puoleensa myös uransa jatkavia urheilijoita: Korisliigassa viimeksi Helsinki Seagullsia edustanut Marius van Andringa osallistui myös SM-turnaukseen, mutta tie nousi pystyyn karsinnassa.

Ylen lähetysten asiantuntijana padelasiantuntijana toimiva Van Andringa pelasi ”kotikentällään”, sillä hän on Urheilupuiston padelkenttien osaomistaja yhdessä muun muassa Vilppaan ex-kapteenin ja nykyisen valmentajan Teemu Rannikon kanssa.

Padelturnaus jatkuu lauantaina miesten ja naisten pääsarjan otteluilla. Välierien ja finaalien vuoro on sunnuntaina.