SM-viikko näkyi Salon kaupoissa jopa kymmenen prosentin myynninkasvuna – Kauppiaat ja ravintoloitsijat kiittelevät hyväntuulisia asiakkaita

0
Salo Golfin ravintolapäällikkö Jere Helenius kertoo, että ravintolan kävijämäärä kolminkertaistui SM-viikon perjantaina ja lauantaina. Kuva: SSS/Santeri Iltanen

SM-viikko toi Salon kauppoihin, ravintoloihin ja hotelleihin normaalia enemmän asiakkaita. Siis silkkaa rahaa.

Suur-Seudun Osuuskaupasta kerrotaan, että SSO lähti tukemaan SM-viikkoa juuri siksi, että tällaisia tapahtumia saadaan virkistämään paikkakuntaa. Suurtapahtuman vaikutus näkyikin vilkkautena SSO:n myymälöissä.

Liikennemyymäläpäällikkö Milla Seppälän mukaan ABC Piihovissa oli tavallista vilkkaampaa, mutta sen sijaan Urheilupuiston vieressä Perniöntiellä sijaitsevassa SSO:n liikennemyymälässä tapahtuman vaikutus oli yllättävänkin vähäinen.

– Ihmiset liikkuivat ilmeisesti laajaltikin Salon ympäristössä. Meillä oli kävijöitä noin kymmenen prosenttia enemmän kuin tavallisena viikonloppuna. Erityisesti juomat, jäätelöt, paistopistetuotteet ja nopea syötävä tekivät kauppansa, sanoo S-market Plazan marketpäällikkö Mika Lindroos.

Myös Helsingintiellä sijaitsevassa K-market Enolassa myynti kasvoi viikonloppuna kymmenisen prosenttia.

– Kyllä meillä perjantaina, lauantaina ja vielä sunnuntainakin oli sellaista pientä positiivista suhinaa. Myynninkasvu näkyi erityisesti juotavissa, jäätelössä, valmisruuassa ja grillattavissa, mutta toki ilmakin on ollut näitä ajatellen loistava, kertoo kauppias Kalle Jokinen ja kehuu tapahtumaa hienoksi.

K-Citymarketissakin riitti kuhinaa, vaikka varsinaisia myyntipiikkejä ei urheilutapahtuma sinne tuonutkaan.

– Ihmisiä oli kyllä todella hyvin liikkeellä, ja he olivat todella hyvällä päällä. Kesäfiiliksillä, sanoo kauppias Eemeli Aaltonen.

”Ihmiset olivat liikkeellä hyvällä fiiliksellä. Tosi kiva, kun Salossa tapahtuu.”

Ravintolatkin saivat osansa SM-viikon ihmismassasta. Salo Golfin ravintolapäällikkö Jere Helenius iloitsee tavallista suuremmasta asiakasmäärästä.

– Toimintamme perustuu normaalisti golfareiden palveluun, mutta SM-viikon ansiosta kävijämäärä kolminkertaistui perjantaina ja lauantaina. Meillä kävi paljon urheilijoita, tapahtuman järjestäjiä, Ylen porukkaa ja ulkopuolisiakin.

Myös Rikala Bar & Grillissä asiakasmäärä ylitti henkilökunnan odotukset.

– Ihmiset olivat liikkeellä hyvällä fiiliksellä. Tosi kiva, kun Salossa tapahtuu, kiittelee ravintolapäällikkö Piia Aaltonen.

Ravintola Hookissakin oli varauduttu vilkkaaseen viikonloppuun, mutta loppujen lopuksi kävijäpiikkejä ei tullut.

– Ruokamme on raskaamman puoleista, eikä meillä ole isoa terassia, joten kaikista kovimmat helteet eivät ole meitä varten. Meillä kävi kyllä isompia porukoita, jotka olivat tulossa tapahtumasta, kertoo yrittäjä Nico Siniranta.

Myös Salohallista kerrotaan, että hallin 30-asteiseksi noussut sisälämpötila houkutteli ravintolaan vain vähän syöjiä.