SalPan tilanne synkkeni samaa tahtia taivaan kanssa, ja selvä tappio tuli – katso ottelutallenne tästä

0
Sinivalkoinen SalPa jäi lopulta MuSan jalkoihin. (kuva: SSS/Santeri Iltanen)

Musan Salama onnistui todella tehokkaasti maalintekotilanteissaan jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkon ottelussa Salossa. SalPa joutui taipumaan tappioon peräti maalein 1-4 (1-2).

Ensimmäiseen puoleen tuntiin mahtui suuri määrä hyökkäyspäiden tapahtumia. Niin suuri, ettei kolme tehtyä maalia tuntunut lainkaan liioitellulta.

Oskari Jakonen vei laadukkaalla yksilösuorituksella SalPan johtoon jo kymmenennellä peliminuutilla. Jakonen sai runsaasti tilaa pystyjuoksulleen, käytti tilan ja laukoi pallon varmasti verkkoon.

MuSan tasoitus tuli komealla puolivolleylla, jonka suoritti Jordan Faria ennen 20 minuutin täyttymistä. SalPan alkuhallinta oli tässä vaiheessa kääntynyt MuSan lieväksi painostukseksi.

Farian tekemä tasoitusmaali oli siis komea, mutta puolen tunnin kohdalla syntynyt 2-1-johto-osuma meni siitäkin vielä toiseen potenssiin. MuSan Juuso Aallon laukoma vapaapotku osui ylärimaan, pallo kimposi Farialle, joka otti pelivälineen hyvin haltuun. Suoraan ilmasta suoritettu veto oli jälleen vastustamaton.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkueella oli oma tilanteensa, mutta lähes välittömästi sen jälkeen MuSa pääsi vaaralliseen hyökkäykseen. Joukkueen pelaajat voittivat useamman kaksinkamppailun, minkä seurauksena Jussi-Pekka Rämä pääsi tuikkaamaan 3-1-maalin 51. minuutilla.

SalPan ottelun kuva synkkeni samaa tahtia sadetta tuottaneen taivaan kanssa. Kärkipelaaja John Fagerström ajettiin ulos, kun hän sai ottelun toisen varoituksensa protestoinnista.

Alivoimalla SalPa sai aikaiseksi pari maalintekotilannetta, mutta MuSa oli loppuun asti maalitilanteissaan kliininen. Juuso Aalto ohitti SalPan topparin Joonas Meuran pallon kanssa ja vapautti Jasper Yrjasin täysin vapaaseen viimeistelyyn: 82. minuutilla 1-4.

– Aika tasainen matsi. Saatiin johtomaali hyvään paikkaan ja tuntui ihan hyvältä. Päästimme kuitenkin vähän helppoja maaleja. Rakenteellisesti pelissämme ei ole niin paljoa vikaa kuin päästettyjen maalien määrä näyttäisi, totesi SalPan maalintekijä Jakonen.

Teksti: SSS | Olli Mäntylä

SalPa–MuSa 1–4 (1–2)
Maalit: 10. Oskari Jakonen 1–0, 19. Jordan Faria 1–1, 30. Faria 1–2, 51. Jussi-Pekka Rämä 1–3, 82. Jasper Yrjas 1–4
Ulosajo: 57. John Fagerström, SalPa.
SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Iku Leino (83. Valtteri Peltola), Joonas Meura, Jonatan Guseff; Jami Siirtola (v, 58. Exauce Madingu), Onni Vesterinen, Tobias Laaksonen (63. Bamo Ahmadi, v), Mikke Louhela, Oskari Jakonen; John Fagerström (v+v=ulosajo), Elmo Heinonen.
Muut vaihtopelaajat: Tatu Österlund (mv), Pekka Mattila, Miika Koski, Otto Rautiainen.
Yleisöä: 353
Erotuomari: Jari Järvinen
SalPan seuraava ottelu: Ilves-Kissat–SalPa Tampereen Kaupissa lauantaina 16.7. kello 18.

——————–

Otteluennakko:

Salon Palloilijoiden edustusmiehistö palaa ”ykköskotikentälleen” jalkapallon Kakkosen B-lohkon ottelussa, johon vastustajaksi saapuu porilainen Musan Salama. Kautensa tekonurmella aloittamaan joutunut SalPa pelasi jo yhden ottelun Salon Urheilupuiston ylänurmella 11. kesäkuuta, jolloin Joutsenlauma hävisi Ilves/2:lle 1–2.

Edellisen kotipelinsä niin ikään porilaista Jazzia (2–1-voitto) vastaan SalPa kuitenkin vei takaisin tekonurmelle, koska ylänurmi ei ollut riittävän laadukkaassa kunnossa.

Nyt edessä olevasta MuSa-pelistä lähtien SalPa saa (toivottavasti) vietyä kautensa läpi luonnonnurmella.

– MuSa on todella hyvä joukkue, heillä on hyvin pitkälti sama runko, mitä viime kaudella Ykkösessä, jossa he pelasivat hyvin ja voittivat pelejä. Viime kauden Ykkönen oli äärimmäisen tasainen ja oli oikeastaan vääryys että yksikään joukkue sieltä edes putosi, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä ennakoi kamppailua Joutsenlauman nettisivuilla.

Jos oli viime kauden Ykkönen äärimmäisen tasainen, sitä on ollut Kakkosen B-lohkon alkukausikin. Ottelut ovat menneet kutkuttavasti ristiin, ja siitä todisteena MuSan maanantainen kamppailu, jossa se kaatoi Klubi 04:n kotonaan 3–1. Näin kaikilla lohkon joukkueilla on rasitteenaan jo vähintään kaksi tappiota.

SalPa lähtee peliin neljänneltä sijalta. Viime lauantaina Hämeenlinnassa SalPa kärsi HJS:lle 2–3-tappion. Korttitilinsä täyteen tuossa ottelussa saaneet keskikentän Niko Leskelä ja Ronias Yacoob ovat MuSaa vastaan sivussa.

Muuten SalPan pitäisi päästä parhaillaan illan otteluun.

– Sarjan tasaisuudesta taas kertoo hyvin se, että putoamisviivan alla oleva joukkue voittaa lohkon suosikin. Takki auki ei voi lähteä yhteenkään peliin, ja MuSan laatu on tiedossa. Nyt vain toteutetaan viime kertaa laadukkaammin omaa tekemistä, niin se tulos tulee sieltä, Suonperä pohti.

SalPa ja MuSa kohtasivat Suomen cupin 4. kierroksella toukokuun alussa Porissa. Varsinainen peliaika päättyi 0–0, ja SalPa eteni jatkoon rangaistuspotkujen jälkeen 5–4.

SSS:n nettitilaajilla on mahdollisuus katsoa SalPan ja MuSan kohtaaminen Salkkarin nettisivuilta. Lähetys alkaa kello 16.45. Ottelun selostaa Kimmo Muttilainen, kommentaattorina toimii salolainen ammattivedonlyöjä Daniel Rantanen.

Teksti: SSS | Tuomas Reinikainen

Katso ottelutallenne alta:

 

Jos lähetysikkuna ei näy yllä, katso ottelu täältä.