Valmet Automotive nousi sadan suurimman autoteollisuuden komponenttitoimittajan joukkoon

0
Arkistokuva. SSS/Marko Mattila

Valmet Automotiven nopeasti kasvanut akkuliiketoiminta on nostanut yhtiön ensimmäistä kertaa sadan suurimman autoteollisuuden komponenttitoimittajan joukkoon maailmassa.

Sijoitus on julkaistu saksalaisen Automobil Produktion -lehden tekemässä listauksessa. Valmet Automotiven sijoitus on 86.s, ja se perustuu vuoden 2021 tilinpäätökseen.

Yhtiön tiedotteen mukaan tulos heijastelee onnistunutta liiketoiminnan laajentumista. Valmet Automotive kasvoi viime vuonna yhdeksi sähköisen liikenteen eturivin toimijoista, nostaen samalla yhtiön bruttomyynnin, joka huomioi kaikki laskutetut materiaalit ja komponentit, ennätykselliselle lähes kolmen miljardin euron tasolle. Suurinta kasvu oli akkuliiketoiminnassa.

Valmet Automotive jatkaa edelleen kasvuaan sähköisen liikenteen akkujärjestelmien toimittajana. Vuonna 2021 Valmet Automotive allekirjoitti kolme merkittävää akkujen valmistussopimusta autoteollisuuden toimijoiden kanssa ja lisäsi suunnittelu-, testaus- ja tuotantokapasiteettiaan investoinneilla Suomessa ja Saksassa.

Valmet Automotivella on Suomessa kaksi akkutehdasta, Salossa ja Uudessakaupungissa. Tänä vuonna yhtiö aloittaa akkutuotannon uudessa tehtaassaan Kirchardtissa, Saksassa. Lisäksi yhtiö on esitellyt Modular Battery Platform -akkujärjestelmätuoteperheen, joka edustaa Valmet Automotiven omaa suunnittelua ja tuotantoa. Tuoteperhe on kehitetty erityisesti liikkuvien työkoneiden sekä raskaan liikenteen tarpeisiin.

Autonvalmistuksessa Valmet Automotive on tehnyt sopimukset Lightyearin ja Sono Motorsin sähköautomallien valmistuksesta Uudenkaupungin tehtaalla. Molemmat mallit ovat autoteollisuuden edelläkävijöitä aurinkosähkön hyödyntämisessä. Kinematiikkajärjestelmissä Valmet Automotive on esitellyt uuden sähköautojen latausluukkujen tuotelinjan.