Kemiönsaaren Venekeskuksen palo sai alkunsa puoliupoksissa olleesta veneestä – materiaalivahinkojen arvellaan olevan 200 000 euron luokkaa

0
Kuvituskuva. SSS-arkisto

Kemiönsaaren Venekeskuksen tiloissa tiistaina roihunnut tulipalo sai todennäköisesti alkunsa samana aamuna huoltoon tuodusta veneestä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Lounais-Suomen poliisi tekivät keskiviikkona palopaikalla teknistä tutkintaa. Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Markus Rautio kertoo, että palon sytytti huollon tarpeessa ollut vene, joka oli joutunut luonnon varassa puoliupoksiin.

– Veneen moottori syttyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä palamaan, Rautio tiivistää.

Hän korostaa, että tekninen tutkinta jatkuu edelleen.

– Selvitämme onko moottoriin tullut syystä tai toisesta oikosulku. Sen tiedämme, että ulkoista sähkönsyöttöä veneelle ei ole annettu. Esimerkiksi akkua ei huoltohallissa ladattu, Rautio selventää.

Pelastuslaitos sai ensitiedon tulipalosta tiistaina kello 16.33, ja sammutustöihin lähti reilut 20 yksikköä.

Rautio kertoo, että yksiköt poistuivat jälkivartioinnilta samana iltana noin kello 21.

– Teknistä tutkintaa jatketaan, kunnes tarkempi syttymissyy on selvillä, hän toteaa.

”Kolme paattia on enemmän tai vähemmän romuna. Lisäksi hallia täytyy pestä ja uudelleenmaalata, ovia ja muita rakennusosia pitää uusia ja tilaa on muutenkin ehostettava.”

Noin hehtaarin kokoisessa veneiden säilytyshallissa riehunut palo ei aiheuttanut henkilöhaavereita, mutta materiaalivahingoilta tilat eivät välttyneet.

– Kolme paattia on enemmän tai vähemmän romuna. Lisäksi hallia täytyy pestä ja uudelleenmaalata, ovia ja muita rakennusosia pitää uusia ja tilaa on muutenkin ehostettava, Kemiönsaaren Venekeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ben Lindström päivittelee.

– Ei ole vielä täysin varmaa, menevätkö kaikki vaurioituneet veneet lunastukseen. Materiaalivahingot ovat kuitenkin 200 000 euron luokkaa, hän arvioi.

Venekeskus on kyennyt jatkamaan arkeaan palon jälkimainingeissa.

– Meillä on toinenkin halli, jonne olemme siirtäneet tärkeimmät tavarat palaneesta tilasta. Huoltojakin olemme pystyneet jatkamaan, vaikkemme vielä ihan samassa mittakaavassa kuin ennen paloa, Lindström kertoo.