Vilpas-kasvatti Helmi Tulosen siirto Italian Serie A:han varmistui – ”Monipuoliset hyökkäyspään ominaisuudet”

0
Helmi Tulonen pääsee maistamaan ensi kaudella Italian pääsarjan tasoa. SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon Vilppaan koripallokasvatin Helmi Tulosen sopimus Italian pääsarjaan on varmistunut. 23-vuotias maajoukkuesentterin uusi seura on Basket Le Mura Lucca.

Italialaislehdet La Nazione ja Il Tirren uutisoivat 189-senttisen Tulosen Serie A -siirrosta kesäkuussa.

Viime kaudella Tulonen pelasi Italian kakkosliigaan Carugatessa ja teki vakuuttavaa jälkeä. Tulosen keskiarvot olivat 17,4 pistettä ja 10 levypalloa ottelua kohden.

– Tulonen on lupaava nuori nainen, jolla on takanaan erinomainen kausi A2-liigassa ja monipuoliset hyökkäyspään ominaisuudet sekä selkä korille päin että heittäjänä. Hän pelaa fyysisesti ja hakee levypalloja, Basket Le Mura Luccan päävalmentaja Luca Andreoli sanoi seuran tiedotteessa.

Basket Le Mura Lucca sijoittui viime kaudella runkosarjassa kolmanneksi, mutta kaatui puolivälierissä Susiladiesin tähtipelaajan Awak Kuierin edustamaa Ragusaa vastaan.

Tulonen siirtyi aikoinaan Suomesta Yhdysvaltoihin, jossa hän pelasi yhden kauden ajan NCAA-koripalloa Duquesnessa. Sieltä hän siirtyi Saksan Bundesliigan Saarlouisiin. Ennen Italiaa Tulonen pelasi Espanjan kakkosliigassa vuosina 2019–2021 edustaen Celtaa, Geneiroa ja Ibaizabalia.

Tulonen on pelannut 23 ottelua naisten maajoukkueessa ja 63 nuorten maaottelua.