16 hakee Someron tekniseksi johtajaksi – Marko Mäkinen on irtisanoutunut syyskuun alusta

0
Somero valitsee seuraajan 12 vuotta virassa olleelle Marko Mäkiselle. kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Someron kaupungin teknisen johtajan virkaan ilmoittautui 16 hakijaa.

Virkaa hakevat ammatillinen opettaja Kari Aaltonen Espoosta, diplomi-insinööri Jalo Aminoff Helsingistä, kone- ja metallitekniikan lehtori Arto Halminen Lohjalta, maisema-arkkitehti, insinööri Marjoriitta Kirillow Lohjalta, rakennustekniikan insinööri Tomi Kauppinen Salosta, insinööri Hannu Kulhelm Kouvolasta, insinööri Tomi Kulmala Tammelasta, diplomi-insinööri Mika Mäkelä Aurasta, diplomi-insinööri Hannu Niemelä Kangasalta, rakennusinsinööri Tanja Parvikoski Vihdistä, insinööri Mikko Salmi Salosta, insinööri Jarno Hatakka Lopelta, insinööri Tuomo Sipilä Vantaalta, MSc Markus Sippel Somerolta, diplomi-insinööri Pekka Takku Valkealasta ja MSc Tommy Tuomaala Salosta.

Rekrytointia varten nimettyyn valintatyöryhmään kuuluvat kaupunginjohtaja Sami Suikkasen lisäksi hallintojohtaja Marjaana Sorokin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus (kok.) teknisen lautakunnan puheenjohtaja Harri Känkänen (ps.) sekä kaupunginhallituksen jäsenet Jaana Kyyrä (kesk.) ja Riitta Lehtinen (sd.).

Työryhmä valitsee haastateltavat, haastattelee heidät ja valmistelee kaupunginhallitukselle esityksen valinnasta.

Someron kaupungin tekninen johtaja on lähes 70 työntekijän toimialan johtaja, kaupungin johtoryhmän jäsen ja teknisen lautakunnan esittelijä.

Kesäkuun lopulla virastaan irtisanoutunut Marko Mäkinen jää pois syyskuun alusta. Hänet valittiin Someron tekniseksi johtajaksi 20 hakijan joukosta keväällä 2010.