Alhaisten koulun uusi lähiliikuntapaikka avataan ensi tiistaina – luvassa lajikokeiluja, puffetti ja juhlava käyttöön vihkiminen

5
Alhaisten koulun uusi lähiliikuntapaikka rakennettiin kesän aikana. Koulun oppilaat ovat päässeet jo nauttimaan uudesta pihastaan. Kuva: Tommi Loimovuori

Alhaisten koulun uuden lähiliikuntapaikan avajaisia vietetään ensi tiistaina 30. elokuuta. Avajaisiin ovat tervetulleita kaikki salolaiset. Ohjelmassa on muun muassa Alhaisten koulun 1. ja 6. luokkalaisten musiikkiesitys, erilaisia lajikokeiluja, kahvio, makkaramyyntiä ja juhlava lähiliikuntapaikan käyttöön vihkiminen.

Alhaisten koulun lähiliikuntapaikka on rakennettu kesän aikana. Koulupäivien aikana piha palvelee koulutyötä, ja kouluaikojen ulkopuolella se on avoinna kaikille kuntalaisille. Koulun piha-alueelle ei jatkossa enää paikoiteta autoja, vaan autojen paikoitus on sallittua vain katujen varsilla.

Pihan suunnitteluun ovat osallistuneet Alhaisten koulun oppilaat, henkilökunta ja Salon kaupungin liikuntapalvelut. Investoinnin on toteuttanut Salon kaupungin opetuspalvelut.

Alhaisten koulun lähiliikuntapaikan avajaiset (Koulukatu 3, Salo) 30. elokuuta klo 18.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salo ei välitä vammaisista
7 kuukautta sitten

Siinä se Hakastaron vanha koulukin seisoo tyhjänä. Remonttirahat menivät Alhaisten koulun pihaan. Hakastaron oppilaat kärsivät Uskelan koulun vanhalla puolella kuumuudesta, kun Anjalan koulun porukka on uudessa siivessä, ja siellä on paljon viileämpi.

Eikö tämä ole jo syrjintää? Saman katon alla pitäisi olla samat olosuhteet. Tiedän tämän, kun juuri viikolla kävin koululla. Oven kun avasi Anjalan koulun puolelle, tuli heti viileämpi olo. Onko siellä tehokkaampi ilmanvaihto vai mistä johtuu?

Hakastaron oppilailla voi olla epilepsiaa, tämänkin takia pitäisi olla viileät olosuhteet. Hakastaron oppilaat olisivat hyötyneet tuosta Alhaisten liikuntapaikasta, mutta nyt ovat aivan liian kaukana.

Mieti ja tarkista faktat
7 kuukautta sitten

Anjalan koulua ei enää ole. Se on lopettanut toimintansa jo vuosia sitten. Uskelan koulun Anjalankadun yksikkö on olemassa. Se on supistanut toimintaansa ja tiivistänyt luokkahuoneet ainoastaan yläkertaan. Sieltäkin kolme luokkaa on luovutettu Hakastaron käyttöön sekä suurin osa wc-tiloista ja inva-wc:t. Todennäköisesti Hakastaro on siirretty sen takia, että siellä oli valmiiksi toimivimmat tilat heille. Anjalankatulaisia ei opiskele enää alakerrassa, eli kaikista kolmesta ovesta virtaa yhtä tasapuolisesti Hakastarolle happea. Uskelan koulun yläkerrassa on kesän jälkeen ollut todella kuuma. Varmasti kuumempi kuin alhaalla, koska lämpö nousee ylös. Hakastaron oppilaiden on helpompi käyttää alakerran luokkia, koska useat oppilaat tarvitsevat sellaiset olosuhteet. Eivät kaikki pääse… Lue lisää »

Salo ei välitä vammaisista
7 kuukautta sitten

No, minä tarkoitan juuri Uskelankoulun Anjalankadun yksikköä, mutta lyhensin tekstiä. Miksi sitten Hakastaron puolella on kuumempi yläkerrassa kuin toisella puolella? Ja onhan siellä toisella puolella uudemmat tilat, niin varmaan ilmanvaihtokin on tehokkaampi. Juuri kävin koululla viime keskiviikkona, ja yläkerrassa väliovi oli kiinni näiden koulujen välissä. Myös alakerrassa väliovi on ollut kiinni, kun oven takana on taukotila, josta kuuluu meteliä. Hakastaron oppilaita välillä nimittäin opiskelee käytävällä, tietyistä syistä. Hakastaron koulu käyttää sitä vanhaa osaa kokonaan, alhaalla kolme luokkaa, ylhäällä kolme luokkaa. Siinä uuden ja vanhan rakennuksen välissä on hissi, pyörätuolioppilaita on myös yläkerrassa. Koko kesän Hakastaron henkilökunta valitti, että kiinteistössä on… Lue lisää »

Väärät tietot
7 kuukautta sitten

Ei oo totta. Hakastaron puolella on kaikki kunnossa, ja tosi hienot tilavat tilat.

Repa
7 kuukautta sitten

Suorittaako paikan juhlavan käyttöön vihkimisen eräs ensi kevään eduskuntavaalien ehdokas?